Kesiću negativno mišljenje uprave Krajinapetrola

– Uprava “Krajinapetrola” dala je negativno mišljenje o ponudi za preuzimanje preostalih akcija koju je objavila firma “NES” iza koje stoji Nedeljko Kesić, bivši direktor “Hidroelektrana na Vrbasu”, prenosi portal CAPITAL.

Republika Srpska 10.01.2020 | 11:20
Kesiću negativno mišljenje uprave Krajinapetrola

Uprava je u zaključku dala negativno mišljenje, iako je pozitivno ocijenila planove “NES”-a po pitanju dalje budućnosti “Krajinapetrola”, a koja predviđa širenje poslovne mreže i otvaranje novih radnih mjesta.

Podsjećamo, nakon što je Kesićev “NES” nedavnom kupovinom akcija “Krajinapetrola” stekao preko 30 odsto udjela u ovom preduzeću, dostavio je ponudu za preuzimanje u kojoj je naveo kako je spreman da plati 0,81 KM po akciji, što je za 0,20 KM više u odnosu na prosječnu cijenu ostvarenu na berzi.

Do tada je Kesić posjedovao 5,26 odsto akcija „Krajinapetrola“, ali je kupovinom akcija od „Petrobart Holdings LTD“ i drugih malih akcionara prešao procenat od 32 odsto.

On je obezbjedio bankarske garancije Nove banke na iznos 4,5 miliona i UniCredit banke 3,1 milion KM, sa svrhom plaćanja akcija koje budu deponovane u postupku preuzimanja.

„Prema našem uvjerenju i u skladu sa svim našim saznanjima i podacima  kojima raspolažemo, izražavamo  negativan  stav u vezi sa objavljenom ponudom za preuzimanje. Obavještavamo akcionare da navedeno mišljenje ne prikriva podatke od materijalnog značaja i ne sadrži podatke ni informacije koje bi u pogledu objavljene ponude za preuzimanje emitenta, akcionare mogle da dovedu u zabludu”, navodi se u mišljenju uprave.

Izdvojeno mišljenje je imao Milan Đukanović, član uprave ispred preduzeća “NES” koji smatra da su ispoštovane sve obaveze ponudioca i da su provedene sve zakonom propisane procedure koje se tiču postupka preuzimanja.

“Smatram da se na osnovu navedenog Uprava društva trebala pozitivno izjasniti i dati pozitivno mišljenje na objavljenu ponudu, jer je ponuđena znatno veća cijena od one kojom se trgovalo u prethodnom periodu”, izjavio je on.

Ponudu nije prihvatio ni Milovan Bajić, direktor društva koji je vlasnik 1,84 odsto akcija. Iako je izrazio pozitivan stav u vezi sa objavljenom ponudom, izjasnio se da  želi ostati akcionar u “Krajinapetrolu”.

Iako je mišljenje o preuzimanju negativno, stav uprave je da su izneseni planovi, ciljevi i namjere ponudioca prihvatljivi, ali s ovom ocjenom nije bio saglasan Davor predstavnik „INA“ Zagreb koji je izdvojio mišljenje.

(Capital)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Regan

10.01.2020 10:50

Za sedam dana to će biti završena priča,jer sekta je odlučila i to je to.

ODGOVORITE
Name

Re

10.01.2020 15:11

Naravno. Ostalo je samo da se cjenkaju...

Name

Ee

11.01.2020 12:50

Milan Tukanovic

Name

Max

10.01.2020 11:35

Bolje kupi sinu parking mjesto da ne napada komsije,bahati razbojnik

ODGOVORITE
Name

Vjeciti opozicionar

10.01.2020 11:36

Mrkonjićki klan, Kesic, Tegeltija kupuju akcije parama naroda Republike Srpske, snašli se snašlo ih tako kako su oni to učinili.

ODGOVORITE
Name

Boki

10.01.2020 11:38

Samo naprijed, puna podrška.

ODGOVORITE
Name

Boki

10.01.2020 11:40

Milorade ti si uništio sve što je bilo srpsko. Sramno, bolje ne pojavljuj se u medijima.

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

10.01.2020 11:49

Dosta je više seljaka iz Mrkonjića , Kesića, Kaje , Tegeltije, Jarića , sve su pokrali zahvaljujući Tegeltiji i Banjaluka to zna , sve im treba oteti i vratiti u Mrkonjić i u zatvore , priča se po Banjaluci kako su prepisivali placeve od mrtvih , to je strašni sud , sve treba na vidjelo .....

ODGOVORITE
Name

Odgovori

10.01.2020 12:45

Odgovori Kesiću kako si deponovao milione iz Bočca u Novu banku pa si uzimao pare za kirije, ako je istina dobićeš bar 10 godina robije i sve će ti biti oduzeto , šta si mislio došao iz Mrkonjića u opancima pa mislio da si pametan , nisi seljačino, ti Kesiću izvlačio pare iz Bočca, Kaja iz Puteva , Tegeltija vas pokriva , neće ići seljaci , jebo vas Dodik i Cvijanovićka pogotovo ona koja je u dilu sa vama , niste ni svjesni da Banjaluka zna sve i sve će vam naplatiti

ODGOVORITE
Name

Laki

10.01.2020 14:45

Re, Tako je. Trebaju pravi B. Lučani na izborima da izaberu svog čoveka koji će ovu bagru vratiti na pravo mjesto.. Dosta je više čobana iz m. grada i lijevča

Name

Pera b. l

10.01.2020 16:03

Ne zna Banja Luka ništa, nema pravih banjalucana jer ste ih protjerali (nije bilo rata B. L), puna podrška izbjeglica ma i ovima što okolo sljego se u Banja Luku (manje a, Piskavice, Verici)

Name

Banjalucanin

10.01.2020 16:32

Znaci ja nisam Banjalucanin iako mi je i deda iz BL ? Zato sto sam Srbin ? Zato to je uvijek 70 posto Srbi zivjeli u BL , niko od nas nije Banjalucanin? Ili mozda nijedan pripadnik drugog naroda nikada nije samostalno otisao iz BL nego je protjeran i da oni su vise Banjalucani od Srba ? Ajde raspali bolesni covjece. Znaci na svim stranama vas ima , ja kojem je deda , otac , majka , drugi deda iz BL treba da ugnjetavam nekoga ko je dosao kome je kuca zapaljena , jer boze moj ja sam rodjen ovde ? Koliko ima malogradjanstine i primitivizma to je strasno.