Hrvatski Vrhovni sud potvrdio kaznu Lukajiću

- Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je prvostepenu presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom je pukovnik u penziji Vojske Republike Srpske (VRS) Dane Lukajić osuđen na šest godina zatvora zbog, kako je navedeno, počinjenih ratnih zločina nad zarobljenicima na Manjači kod Banjaluke.

Region 03.01.2020 | 12:18
Hrvatski Vrhovni sud potvrdio kaznu Lukajiću

Ružica Lukajić, supruga Daneta Lukajića, rekla je Srni da je o potvrđivanju prvostepene presude obaviještena jutros i da će biti podnesena žalba Ustavnom sudu Hrvatske.

"Nažalost, ovim je potvrđeno da je riječ o montiranom procesu i da je presuda politička. U narednom periodu ćemo se žaliti Ustavnom sudu Hrvatske kako bi, nakon toga, mogli da se obratimo Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu", rekla je Lukajićeva.

Ona je napomenula da postoji mogućnost da njen suprug, koji se nalazi u zatvoru Remetinec, kaznu služi u Republici Srpskoj.

Lukajić je uhapšen 30. juna 2018. godine u Ličkom Petrovom Selu zbog sumnje da je počinio zločin nad ratnim zarobljenicima na Manjači kod Banjaluke u septembru 1992. godine.

On je uhapšen dok je putovao na obilježavanje Dana sjećanja na Jadovno i 77 godina od stradanja više od 40.000 ljudi u kompleksu ustaških logora smrti Gospić-Jadovno-Pag. 

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sloga

03.01.2020 11:44

Svaka čast hrvatima, kako su samo istrajni i domoljubni kada je njihova zemlja u pitanju, pa oni su godinama poroganjali kapetana Dragana i na kraju ga strpali u zatvor, a šta smo mi (RS i Srbija) uradili? Ništa!!! Hrvatska vlast se svojim domobranima dodvorva i uvažava, a mi svoje marginalizujemo i obezvređujemi... Kakvi smo, bolje nismo ni zaslužili, zato nas i proglašavaju za zločince i u BiH proganjaju k'o kerove!!!

ODGOVORITE
Name

re

03.01.2020 12:50

Slažem se i upravu ste....Mi prvo nismo stvorili nacionalni konsenzus naroda, a potom izgradili časnu i nacionalnu svijest o vrijednosti nacionalnih interesa...jer naši ljudi, prvo ne mogu nikako prihvatiti uspjeh boljih u svojoj kući, a kamoli da pričamo o tome da nas je neko sabrao i razvijao taj osječaj koji imaju drugi narodi , za svoje,svog ili minimum ispod kog se nemože i nesmije prijeći i po cijenu života... Tu je zakazao svekoliki obrazovni proces...konačno to se i vidi na ovom cijepanju crkve! Naši patrijarsi su u mercedesima , pod šatrama, u hotelima , za šankovima s prostitutkama....nacionalna svijest je svedena ko bolje plati njegov sam! Nismo bolje niti zaslužili!

Name

MITKO

03.01.2020 12:43

ETO KAKO ZIVI SRBSKI BORAC KO JAGNJE CEKA KOCEGA ZAKLAT GDEJE DODIK COVIC DA POMOGNU SRBSKOM PATENIKU GDEJE VETERAN VUKOTIC GDESU LAZNE PATRIOTE PAKAO VAM MALA KAZNA

ODGOVORITE
Name

stigla pravda

03.01.2020 13:58

Protiv Srba svi procesi montirani.Pitam se k'o li pobi ovoliko ljudi?

ODGOVORITE
Name

Pero

03.01.2020 14:27

Ma srbi nisu ni ratovali