Neobaviješten ili se pravi da je tako?!

- Postupci Markovića naprosto nameću pitanje da li predsjednik bijeljinske Skupštine pokušava da se ogradi od odluke o kreditnom zaduženju, prvo izigravajući ''neobaviještenost'' a zatim prebacujući “lopticu” na teren gradonačelnika Bijeljine Mića Mićića i Odjeljenja za finansije.

Republika Srpska 02.01.2020 | 20:14
Neobaviješten ili se pravi da je tako?!

Na 35. sjednici gradske Skupštine Bijeljina, koja je održana 25. decembra, usvojen je prijedlog odluke o kreditnom zaduženju za finansiranje kapitalnih razvojnih projekata od sedam miliona KM.

Za navedenu odluku glasala je aktuelna skupštinska većina u lokalnom parlamentu predvođena SDS, uključujući i odbornike PDP, kao i predsjednika gradske Skupštine Slavišu Markovića.

Sama odluka Markovića i PDP da podrži odluku o zaduženju je i očekivana, s obzirom da PDP sa SDS i drugim koalicionim partijama čini većinu u lokalnom parlamentu.

Međutim, ono što je zanimljivo je način na koji je predsjednik gradske Skupštine Bijeljina Slaviša Marković govorio o novom kreditnom zaduženju prije, ali i nakon što je donosena odluka o zaduženju za sedam miliona KM.

Marković ''izvrdao'' odgovor na pitanja o kreditnom zaduženju

Nemoguće je ne primjetiti da je Marković u dva navrata, na konferencijama za medije, ''pokušao'' da izbjegne pitanja u vezi sa kreditnim zaduženjem, kao i da se, na izvjestan način, distancira i ogradi od navedene odluke.

Naime, Marković je nakon međustranačkog sastanka, koji je održan 18. decembra,  rekao da je prijedlog odluke o kreditnom zaduženju Bijeljine došao nekoliko minuta pred početak pripremnog sastanka, te da nije ni pogledao navedenu tačku dnevnog reda.

„Odluka je došla nekoliko minuta pred početak pripremnog sastanka. Predlagač je gradonačelnik i Odjeljenje za finansije. Još nisam pogledao navedenu tačku, ali imaćemo priliku da na pripremnom sastanku to bude detaljno obrazloženo.
Mislim da se radi o kapitalnim projektima i da će dio sredstava biti izdvojen za Sokolski dom, dio za Autobusku stanicu, a mislim i da je jedan dio sredstava planiran za Vatrogasni dom“, izjavio je tada Marković.

Marković je tada rekao i da će dio sredstava ''vjerovatno'' biti odvojen i za vještačku travu novog sportskog terena Fudbalskog kluba „Radnik“, a jedan dio sredstava za zamjenu led sijalica na području grada. 

Marković neobaviješten!?

Nakon ovakve izjave, prosto je nemoguće a ne postaviti pitanje da li je zaista moguće da predsjednik najvišeg zakonodavnog tijela u Bijeljini ne zna ništa o ovako značajnom pitanju i mora da ''misli i nagađa'' o kakvoj odluci i kakvim projektima se radi, te da li se, ipak, radi o nekim skrivenim motivima i namjerama zbog kojih je Marković dao ovakvu izjavu.

Takođe, jako je interesantno i to što predsjednik Skupštine grada Bijeljina, prilikom navođenja projekata na koje će biti utrošen kredit od sedam miliona KM, namjerno ili slučajno, ni jednom nije pomenuo da će dio tih sredstava, tačnije 500.000 KM, biti izdvojeno za Toplanu, na čijem čelu se nalazi kadar PDP.

Da li se Marković distancira od kreditnog zaduženja i  kapitalnih projekata u Semberiji?

Na razmišljanje, da li je Marković zaista iskren u svojim izjavama ili pokušava svojom  „neobavještenošću“ da se distancira od odluke o kreditnom zaduženju, navodi i izjava Markovića od 25. decembra, koja je uslijedila  samo sat vremena nakon što je predsjednik gradske Skupštine Bijeljina glasao za kreditno zaduženje. 

Naime, samo sat nakon nakon što je glasao za zaduženje grada od sedam miliona KM, Marković je na konferenciji za medije, na pitanje koliki je iznos kredita i na koje konkretno projekte se odnosi, rekao da ne želi da komentariše kredit.

„Imate načelnika odjeljenja za finansije, gradonačelnika, koji su predlagači navedenih tačaka. Ja ne bih ulazio u strukturu navedenog kredita. Kada su u pitanju te stvari, imaćete priliku da njima postavite ta pitanja“, rekao je tada Marković.

Marković je tada naglasio da Skupština nije predlagač navedene odluke i da ne bi komentarisao kredit  jer, kako je rekao, nema tačne informacije.

„Vidjeli ste da se radi o određenom kreditnom zaduženju za led rasvjetu, za infrastrukturu, završetak Sokolskog doma, izmještanje Autobuske stanice. Ali, opet kažem, nisam ja prava adresa, prava adresa je gradonačelnik i Odjeljenje za finansije“, rekao je tada Marković.

Ovakvi postupci Markovića naprosto nameću pitanje da li predsjednik bijeljinske Skupštine pokušava da se ogradi od odluke o kreditnom zaduženju, prvo izigravajući ''neobaviještenost'' a zatim prebacujući “lopticu” na teren gradonačelnika Bijeljine Mića Mićića i Odjeljenja za finansije.

U kom pravcu ide bijeljinski PDP?

Postavlja se i pitanje da li Marković pokušava da se distancira od vladajuće većine i njihovih odluka i da li je spreman i sposoban da iznese teret onoga u čemu i on, glasajući i čineći dio skupštinske većine, učestvuje.

Kakvo će dalje pozicioniranje Markovića i PDP na bijeljinskoj političkoj sceni biti, kao i koje su njegove stvarne namjere, a kakvi su postupci, najbolje će pokazati vrijeme.
 
(Desavanjaubijeljini) 

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

mitar

02.01.2020 20:44

Idu lokalni izbori, a to košta..

ODGOVORITE
Name

Dobro je

02.01.2020 20:53

Dobro je što ovaj nije prošao u narodnu skupštinu.Od kako je on u vlasti u Bijeljini pobijedio je snsd i Ćorić na zadnjim izborima u Bijeljini.

ODGOVORITE
Name

za dobro je

02.01.2020 22:08

koga je pobedio SNSD na zadnjim izborima,ako mislite na Vojinove finansije tp je za njega lično glasalo a ne za SNSD a kako će proći sad na izborima oni to znaju poslednjih TRIDESET godina.

Name

gagi

02.01.2020 21:08

Ta kamarila je zavila Bn u crno..Obrvan se pravi nemust..Napravili su gubitak u Vodovodu (najskuplja voda u bivsoj Yu) i valja kreditom sanirati gubitke.To je,kad su na vlasti polupismeni..Bice jos gore.

ODGOVORITE
Name

Goran m

02.01.2020 21:33

Posle Djure Stanojevica, Pdp je skup nepismenih neradnika koji zamlaćuju narod po Bijeljini. Nikad ništa u životu nisu radili konkretno. Stranka im je sve što znaju.

ODGOVORITE
Name

Milan

02.01.2020 21:51

Ovaj se ne odvaja od Ćorića iz SNSD!

ODGOVORITE
Name

Re

02.01.2020 22:18

I slobe

Name

Bn

02.01.2020 23:26

Doce mu Nedeljko glave, a i Sloboprom nece on misliti o njemu nego o svojim ukradenim milionima od ovog naroda preko Fonda Zdravstva

Name

Brčko

02.01.2020 23:28

Slobo kupio 5 stanova u Beogradu na vodi, od šporetova, ovih dana

Name

Jad

02.01.2020 23:30

Pravio kombinaciju sa Coricem i Slobom, izdao Bijeljinu

Name

Re

02.01.2020 23:38

Druzeci se sa Coricem kriminalcem izdao Bijeljinu

Name

Grad

02.01.2020 23:41

Drugi covjek grada nerazdvojan sa Coricem kriminalcom i Slobom pljackacem naroda, ukrao od bolnica, sve to neko gleda

Name

Bbb

03.01.2020 00:06

A sta je Djuro Stanojevic??? Dok je bio direktor Telekoma davao je poslove svom Telradu,koji je paralelno sa kablovima telekoma, za koje je bio placen, vukao svoje kablove i nudio odmah svoj prikljucak. Vidjeli su od njega takvog prepredenog

Name

Englez

02.01.2020 23:19

.... se pravi...

ODGOVORITE
Name

Miko

03.01.2020 04:52

Obrva je stari lopov i podmetac klipova pod tockove.stan novi novo auto u hasama renoviro sve.pravi lopov

ODGOVORITE
Name

Buraz

03.01.2020 06:31

Pošto Mićo nije na vrijeme lagao na SNSD-ovu rudu, sada se pušta niz vodu i pravi nova koalciija sa SNSD-om za lokalne izbore.

ODGOVORITE
Name

Galeb

04.01.2020 05:27

Oplackaj,otmi ,zaduzi izbori su blizu Mi necemo vracati dugove neka ta stoka Od naroda vraca a micemo biti uspesni Biznismeni I ziveli lagodno

ODGOVORITE