U novogodišnjoj noći napadi na policajce i tuče

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske evidentiralo je u novogodišnjoj noći 11 krivičnih djela, od čega jednu krađu i jednu tešku krađu.

Republika Srpska 01.01.2020 | 12:57
U novogodišnjoj noći napadi na policajce i tuče

Takođe je evidentirano 14 narušavanja javnog reda i mira, odnosno tuče i fizički napadi, vrijeđanje i ometanja državnih organa u vršenju javnih funkcija.

Zabilježeno 12 saobraćajnih nezgoda u kojima su dvije osobe lakše povrijeđene.

Na području Policijske uprave Banjaluka desila su se krivična djela tjelesna povreda i krađa.

Policijska stanica Banjaluka Centar zaprimila je prijavu da se u Ulici Jevrejska kod ugostiteteljskog objekta nalazi povrijeđeno lice.

Policijski službenici su na licu mjesta zatekli povrijeđene M.S. iz Banjaluke i P.O. iz Laktaša, koji su izjavili da ih je  neposredno prije prijave, fizički napala nepoznata osoba. Biće utvrđeno da li u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela.

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo prijavljena su djela izazivanje opšte opasnosti i nasilje u porodici.

Mira nije bilo ni u Prijedoru, gdje je prijavljen napad na službeno lice. Oko jedan čas u Prijedoru, ispred ugostiteljskog objekta, policijski službenici čuli su viku i galamu, a prilikom kontrole R.P.  je fizički napao policijske službenike. Glavom je udario jednog policijskog službenika, a zatim drugog, čime je počinjeno krivičn djelo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Pored toga, evidentirana je i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, te po jedna tjelesna povreda i nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Na području Policijske uprave Gradiška policijski su pretresom stana, M.S. u Gradišci, pronašli i oduzeli 164,82 gr suve biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i 19,96 gr bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid. Lice je lišeno slobode.

Na području PU Mrkonjić Grad registrovan je teška krađa.

Na području PU Foča se dogodio napad na službeno lice.    U Višegradu je oko 1.45 prilikom intervencije policijskih službenika zbog narušavanja javnog reda i mira, lice N.Š. je šakom udario policijskog službenika u predjelu glave, a potom dok ga je policijski  službenik uz upotrebu fizičke snage savladavao. Isti je lišen slobode. Zbog postojanja osnova sumnje da je goreimenovani počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu.

(

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

žandar

01.01.2020 15:55

Koji debil moraš biti i udariti policajca ! A šta bi se desilo mda je policajac u cilju zaštite sebe ili drugog lica upotrijebio smrtonosnu silu? I policajci su ljudi od krvi i mesa

ODGOVORITE
Name

mrdja

01.01.2020 18:15

NEKA ZOVU SEANIVUKOVICA DA IH SAD BRANI OD POLICIJE

Name

Milija

01.01.2020 19:33

Koje policajce? Policija je postala privatna hinta Milorada Dodika i nista vise. Cast izuzecima.

Name

Brat

02.01.2020 07:07

Oformiti rezervni sastav od penzionisanih policajaca da malo pokazu kako se zavodi red.

Name

MITKO S

01.01.2020 18:07

TREBA TUCI POLICIJU OBJASNICU ZASTO KAZNJAVAJU SIROTINJU UREDU LOPOVI VOZE PIJANI POLICIJA OKRECE GLAVU ILI DOBIJU 50 KM TAD MOZES PREVRNIT GRAD NIKOTE NEDIRA TEK STRANCI KADASE NAPIJU DAJU 200 EVRA CAK 500 I RADE STA HOCE JA NEMAM PROBLEM ZATO GINU POPUTU POLICIJA KORUMPIRANA

ODGOVORITE
Name

Uhh

01.01.2020 18:20

Mozda mu je samo vratio. Ko ce ga znati. Oni su uvjek u pravu. Kao ono u skupstini. Glavom udario u ruku

ODGOVORITE