Zaplijenjene značajne količine droge u regionu

Policija Severne Makedonije saopštila je da je u saradnji sa srpskom i austrijskom policijom "presečeno više međunarodnih kanala" za šverc droge.

Region 27.12.2019 | 13:58
Zaplijenjene značajne količine droge u regionu

Prema navodima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Severne Makedonije, policijskim akcijama u novembru i decembru zaplenjeno je 17 kilograma heroina i pet kilogram kokaina, čija bi vrednost na nelegalnom tržištu dostigla oko milion evra. Uhapšeno je 17 osoba.

Istragu za otkrivanje organizovane kriminalne grupe sastavljene od makedonskih državljana koja je "prodavala i transportovala heroin u regionu i zemljama Zapadne Evrope" MUP i Tužilaštvo za organizovani kriminal Severne Makedonije su u saradnji sa MUP Srbije i austrijskom policijom započeli u novembru.

Za vreme te međunarodne istrage u nekoliko navrata je uhapšeno devet makedonskih i jedan albanski državljanin u Austriji, Mađarskoj i u nekoliko gradova u Srbiji, koji su prenosili drogu ili pokušavali da je prodaju, dok su u Severnoj Makedoniji uhapšena dva makedonska državljana koji su deo te kriminalne grupe.

Nakon što je krajem novembra i početkom decembra nekoliko članova grupe uhapšeno u Austriji i u Mađaraskoj "na izlazu na graničnom prelazu Horgoš", međunarodna istraga je produžena i 26. decembra su u koorodinranoj akciji srpska i makedonska policija u Srbiji uhapsili tri makedonska državljana kad su pokušavali da prodaju heroin srpskom državljninu.

Uhapšeni su, precizira se, R. F. (48) iz Tetova, A. S. (45) iz Skoplja i S. S. (47) iz Kumanova u pokušaju da srpskom državljaninu prodaju sedam kilograma heriona "veoma visokog kvaliteta", koji je bio sakriven u rezervnom točku.

Odmah nakon tog hapšenja makedonska policija je, u koordinaciji sa Tužilaštvom, obavila pretrese na po dve lokacije u Skoplju i Tetovu i jednoj u Kumanovu i uhapsili još dva člana narko grupe.

U tim pretresima "pronađen je novac koji potiče od prodaje droge, mala količina kokaina i jedna vaga", navodi se u saopštenju MUP Severne Makedonije.

(Beta)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ako ako..

27.12.2019 19:34

stižu nove pošiljke, i veće i teže i raznovrsnije..

ODGOVORITE