Guma eksplodirala pri naduvavanju, ima povrijeđenih

U eksploziji gume na damperu u radionici ugljevičkog Rudnika povrijeđena su dva radnika. Lakše tjelesne povrede zadobili su Žiko Rikić koji je zadržan na posmatranju u bijeljinskoj bolnici dok je Božidar Gajić pušten na kućno liječenje.

Vijesti 24.12.2019 | 16:10
Guma eksplodirala pri naduvavanju, ima povrijeđenih

Eksplozija je izazvala i manju materijalnu štetu, izjavio je rukovodilac službe zaštite na radu u Radnoj jedinici Rudnik Stjepan Mitrović.

– Prilikom naduvavanja damperske gume, guma je eksplodirala. Radi se o pritisku od 7 bara i sreća je da niko od radnika nije bio u neposrednoj blizini. Imali smo šest prijava za povrede radnika, jedan je pušten kući, a jedan zadržan na posmatranju. Posjetili smo ga.

Dobro se osjeća, svjestan je i nadamo se da će ubrzo biti pušten. Ovo  je rudnik, imamo mnogo radnih mjesta sa povećanim rizikom. Ovakve nesreće su se dešavale na terenu zbog pritiska od tereta, ali sada prvi put u krugu radionice – rekao je Mitrović.

Budući da se nesreća dogodila u vrijeme doručka i da u neposrednoj blizini eksplozije nije bilo mnogo radnika, sreća je da se sve završilo bez težih posljedica, kažu u ovom preduzeću.

(Srpskainfo)

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

4s

24.12.2019 15:24

Kakvo je stanje u rite, takve su i gume. Bolje receno, tako nam je gdje upravljaju oni ciji ministri tuku poslanike I koji su nesposobni da upravljaju skupstinom

ODGOVORITE
Name

Skeptik

24.12.2019 16:20

Takve stvari se ne bi mogle dogoditi da je šef voznog parka bio stručnjak Visković Rade...

ODGOVORITE
Name

Jovan

25.12.2019 07:25

Pukla guma...puci ce i rudnik....Dat ce Bog.

ODGOVORITE