Srbac: Đurica je najavljivao ovu tragediju?!

Nakon stravične tragedije u kojoj su sinoć ugašena dva mlada života, stanovnici Srpca i Nove Topole  još uvijek su u šoku.  Nakon što je na svirep način nožem usmrtio svoju dvadesetogodišnju djevojku Milicu Bajić iz Trošelja kod Nove Topole ,  Đurica Tadić (24) iz  Razboja presudio je i sebi – objesio se  o granu jabuke u neposrednoj blizini jedne vikendice u Stegića adi u selu Razboj Lijevče.

Republika Srpska 18.12.2019 | 15:36
Srbac: Đurica je najavljivao ovu tragediju?!

Prema  izjavama mještana,  poznavalaca  porodice  Tadić, Đurica je o svojoj namjeri porukom obavijestio oca, što je potvrdio i u telefonskom razgovoru sa bratom Dragišom, obavještavajući ga šta je uradio i šta će učiniti, navodeći mjesto gdje se nalazi. Iako je brzo došao na označeno mjesto, već je bilo kasno. Milica je bila mrtva u svom automobilu, dijelom van automobila, dok je brat visio na grani jabuke. Smogao je snage da  oko 19,35 časova o tome obavijesti Policijsku stanicu Srbac.

Službenici Policijske stanice  Srbac, u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Miodraga Bukovića  i ljekara mrtvozornika obavili su uvidjaj.

Tužilac je naložio  preduzimanje svih istražnih radnji i mjera  na utvrdjivanju okolnosti  ovog dogadjaja , a naložena je i obdukcija  tijela u zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske, potvrđeno je u policiji.

Komšije tvrde da  Đurica Tadić nije bio ni po čemu problematičan.

- Bio je generacija moje kćerke, ponekad dolazio na slavu. U poslednje vrijeme pio je lijekove za bubrege, tako da nije ni pio alkohol. Ovako nešto nije se moglo ni sanjati - kazuje jedan od mještana Razboja.

Drugi  kažu da su od njegovog brata čuli da je u dva navrata nešto slično najavljivao, ali  ništa nije učinio, pa su smatrali  da se šalio.

Treći put, nažalost, nije bila šala.

Šta je  uticalo na mladića da ubije djevojku i sebe, možda će zauvijek ostati tajna koju će odnijeti sa sobom. Ili će dalja istraga policije ipak dati odgovor.  Ali sve upućuje na to da se mladić pripremao  za  ovaj strašan čin – kod sebe je imao i nož za ubijanje i štrik za vješanje.

(BN/S.K.)

 

 

 

 

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

P

18.12.2019 15:55

Stvarno je pitanje šta se to desi sa čovjekom, sa osobom, da je stanju napraviti ovakav zločin, tačnije masakr nad drugom osobom. Priča se da je nesretni mladić bukvalno zaklao i rasporio nesretnu djevojku. Izabrao je i mjesto koje je bilo poprište masakra ustaša nas porodicom Stegić i drugim mještanima ovog sela za vrijeme drugog svjetskog rata. Takođe klanje i masakriranje. Da li je to slučajno ili ne, pitanje je? Dalje, šta se to dešava sa omladinom, sa običnim ljudima srednje generacije iz našeg bližeg i daljnjeg okruženja, pa i sa najužom rodbinom ovog nesretnog mladića, koji nakon ove tragedije opsjedaju društvene mreže , fejsbuk, te na istim komuniciraju najprostijim rječnikom i na taj način pokazuju svoju nepismenost , nezrelost i glupost. Ima izreka, teška je mačku teleća glava, jer pada, pošto je ne može nositi. I tačna je ta izreka kao i ona da je vidjela žaba da se konji potkivaju, pa i ona podigla nogu. Kod nas svaka glupa osoba se nakačila na taj fejsbuk i putem njega želi upoznati ostale koliko je glupa. Pišu se raznorazni komentari, "kače" se fotografije. Sve se mora objaviti, jer je to valjda moda. Glupi smo do bola. Glupi smo da je to za nevjerovati. Ovdje će na kraju i ostati samo glupi, jer ko je malo pametan taj je već otišao odavde ili se pakuje.

ODGOVORITE
Name

Ja

18.12.2019 16:33

Narod se odvojio od Boga potpuno, tamni vlada omladinom

Name

Zoki

18.12.2019 17:45

Nije se Narod odrodio od Boga,vec od mozga.Prije rata Narod nije bio u ljubavi s bogom,a ovakve i slicne stvari se nisu dogadjale,nego smo onda imali uredjenu pravnu drzavu gdje se znalo ko kosi,a ko vodu nosi.

Name

A

18.12.2019 17:57

Strasno

Name

Ja

18.12.2019 20:04

Zoki, upravo potvrdjujes sta sam napisao.

Name

Viktorino

19.12.2019 14:46

Pre rata su bili antihriti i ateisti zato je u ratu došao djavo po svoje, žao mi je ovih mladih koji misle da nema rešenja, sramota ih da upitaju za savet da se požale nekome da odu kod psihologa ili psihijatra nažalost je ovo istinita slika našega poremećenog društva ne samo u srbiji nego u regionu