Poznata imena uhapšenih zbog reketiranja

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona uhapsili su juče više osoba u okviru akcije kodnog naziva "Scareface", a na teret im se stavlja nekoliko krivičnih djela, između ostalog i reketaranje.

Vijesti 18.12.2019 | 10:10
Poznata imena uhapšenih zbog reketiranja

Ranije je objavljeno da je među njima je i Beriz Kabilović koji je od ranije poznat policiji.

Policajci iz Tuzle juče su na području ovog grada, po naredbi Tužilaštva Tuzlanskog kantona sproveli akciju kodnog naziva "Scarface" u okviru koje su izvršeni pretresi na nekoliko lokacija, a tom prilikom je uhapšeno više osoba, koje se uz niz krivičnih djela dovode u vezu i sa reketarenjem.

Iz Tužilaštva TK je potvrđeno da su osobe osumnjičene za organizovani kriminal u vezi s iznudama, ucjenama, trgovinom drogom, nasilničkim ponašanjem i drugim krivičnim djelima.

Uz hapšenje osoba policajci su izvršili i pretrese na više lokacija, a prema nezvaničnim informacijama do kojih su mediji došli, zaplijenjena je i određena količina droge, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela.

Informacije koje su potvrđene za Klix.ba govore da su osim Kabilovića u ovoj akciji uhapšeni i Amer Hajdarević, Selver Salimović zvani Švrćo, Amir Lisičić, Adnan Požegić, Mujo Mandžić, Ammar Adrović i Elvis Hamzić.

Krajem mjeseca novembra Kabilović je privođen prilikom otvaranja njegove diskoteke u Tuzli, ali je nedugo nakon privođenja pušten na slobodu.

Protiv Kabilovića u Tužilaštvu TK je otvoren predmet i zbog napada na inspektora Adnana Okanovića koji je radio na predmetu protiv njega.

On se 22. februara ove godine predao Tužilaštvu TK nakon što je za njim raspisana međunarodna potjernica. Mjesec i po dana kasnije pušten je iz pritvora bez mjera zabrane.

Više informacija o akciji će biti poznato danas na konferenciji za medije koju će održati predstavnici Uprave policije MUP-a TK.

(Nezavisne)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Portoriko

18.12.2019 09:33

Napad na inspektora koji je radio na predmetu protiv njega sve je jasno znači da potvrdno informacije cure, neko druka i sarađuje sa kriminalci a očigledno je.

ODGOVORITE