Srbac: Za devet mjeseci četiri samoubistva

Stanje bezbjednosti na području opštine Srbac za 11 mjeseci ove godine bilo je zadovoljavajuće čemu su doprinjele brojne preventivne aktivnosti, prije svega Policijske stanice, ali i mjere lokalne uprave, konstatovano je na današnjoj sjednici Foruma za bezbjednost ove opštine.

Republika Srpska 13.12.2019 | 16:16
Srbac: Za devet mjeseci četiri samoubistva
Informišući o bezbjednosnom stanju, komandir Policijske stanice Srbac Nebojša Novaković je posebno istakao značaj postavljanja video nadzora na javnim mjestima.  

Za razliku od prethodne godine, kada su u ovu opštinu dolazile organizovane kriminalne grupe i obijale kuće i stanove, nakon instalireanja video nadzora nije zabilježen nijedan takav slučaj u proteklih devet mjeseci.

U ovom periodu evidentirano je 78 krivičnih djela, nešto više nego u istom periodu prošle godine, ali je rasvijetljeno 91 odsto tih krivičnih djela.

„Zabrinjava podatak da se medju počiniocima krivičnih djela nalaze čak 32 povratnika, što zahtijeva analizu zbog čega ponovo dolaze u sukob sa zakonom“, rekao je  Nebojša Novaković. 

On je dodao da je u proteklom periodu došlo do smanjenja  narušavanja javnog reda i mira. Nije zabilježen nijedan slučaj  konzumiranja opojnih droga.Za 11 mjeseci ove godine na području opštine Srbac zabilježeno je devet smrtno stradalih lica, od čega jedno ubistvo, tri u saobraćajnoj nesreći, četiri samoubistva i jedna zadesna smrt. Zabilježeno je 46 saobraćajnih nezgoda ili 23 odsto manje.

Iz saobraćaja je isključeno 89 vozila i 206 vozača od kojih je 152 bilo pod uticajem alkohola. Policija je evidentirala i 27 slučajeva nasilja u porodici, što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu.

Na području Srpca u ovoj godini registrovan je 181 migrant, koji, na sreću, nisu  pravili prekršajna i krivična djela, rečeno je u izvještaju Policijske stanice Srbac, koja je dobila pohvale Foruma za bezbjednost opštine Srbac.

(BN/S.K.)

Komentari / 0

Ostavite komentar