NSRS razmotrila izvještaj o radu Pravobranilaštva

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Izvještaj Pravobranilaštva Republike Srpske o radu za prošlu godinu u kome se, između ostalog, navodi da je ta institucija, kada je riječ o riješenih 2. 120 parničnih predmeta čija je vrijednost oko 316 miliona KM, dobila spor u 992 predmeta u vrijednosti od oko 241 milion KM.

Republika Srpska 10.12.2019 | 18:14
NSRS razmotrila izvještaj o radu Pravobranilaštva
Pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica u završnoj riječi nakon rasprave o ovom izvještaju naveo je da je Pravobranilaštvo unaprijedilo i preventivno djelovanje kada je riječ o davanju preporuka i primjedbi na zakonska rješenja.

"Davanjem našeg mišljenja uticali smo na niz zakonskih rješenja s ciljem da ih u interesu Srpske učinimo što boljim i lakše sprovodivim u praksi. Trudimo se da u tom pogledu radimo maksimalno", rekao je Govedarica i poručio da će Pravobranilaštvo učiniti sve da dug bilo kojeg preduzeća prema Srpskoj bude naplaćen.

On je zahvalio svim poslanicima, koji su imali konstruktivnu skupštinsku raspravu o ovoj tački dnevnog reda, navodeći da ima informacije da će Vlada raditi na povećanju plata zaposlenih u Pravobranilaštvu, ističući da to zaslužuju ljudi iz ove institucije koji su uspješno zaštitili interese Srpske.

Pravobranilaštvo Republike Srpske je u 2018. godini imalo ukupno u radu 86.503 predmeta iz svih oblasti, od čega je neriješeno iz ranijih godina 52.770 predmeta, navodi se u Izvještaju Pravobranilaštva za prošlu godinu.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar