Aktiv mladih SDS Bijeljina: Imam pravo da znam!

Građani Republike Srpske moraju znati šta se nalazi u dokumenta „Program reformi BiH“, jer niko nema pravo da mimo volje naroda donosi ovako krupne odluke, poručili su iz Aktiva mladih SDS Bijeljina, koji su danas u ovom gradu počeli prikupljati potpise građana koji traže javno objavljivanje ovog dokumenta.

Republika Srpska 10.12.2019 | 14:44
Aktiv mladih SDS Bijeljina: Imam pravo da znam!
SDS je pokrenuo građansku inicijativu „Imam pravo da znam!“ u kome se pored javnog objavljivanja „Programa reformi BiH“, koje je Predsjedništvo BiH usvojilo, traži i sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine RS, koja prije slanja dokumenta u sjedište NATO u Brisel treba da da svoj stav o dokumentu.

Aleksandar Tomić, predsjednik Aktiva mladih SDS Bijeljina, je rekao da niko nema pravo od ljudi koji su stvarali Republiku Srpsku, članova porodica poginulih boraca, kao i svih ostalih građana, skrivati dokument koji odlučuje o njihovoj sudbini.

„Građani moraju znati kakve posljedice može ostaviti potpisivanje ovog dokumenta i ulazak Republike Srpske u NATO. Da li će između Republike Srpske i Srbije ubuduće biti vojna granica i da li ćemo u nju i dalje moći putovati sa ličnom kartom kao do sada“, upitao je Tomić.



Član Izvršnog odbora SDS-a Predrag Jović je rekao da je nedopustivo da trenutno niko narodu ne može, ili neće, da odgovori šta je potpisano u ovom famoznom dokumentu.

„Zašto neće da pokažu dokument i da javno kažu u kom pravcu će ići Republika Srpska? Činjenica je da se ovaj dokument šalje u sjedište NATO-a, a ne u Moskvu i Beograd“, rekao je Jović.

On je poručio da se o ovako važnom pitanju mora raspravljati u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da je ovo idealna prilika za vlast da provede referendum koji obećavaju već dugo vremena.

„Zadnjih godina aktuelna vlast, sa SNSD-om na čelu, je pred održavanje izbora stalno obećavala referendume. Sada imaju priliku da ispune to svoje obećanje“, rekao je Jović. 



BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Marko

11.12.2019 07:22

Dosad niste trebali znati, nije vas zanimalo, a sad vas gle čuda zanima.

ODGOVORITE