Naplata poreza da bude ista za sve u Srpskoj

- Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je u Narodnoj skupštini da se novi Zakon o poreskom postupku, odnosno naplata poreza, treba jednako odnositi na sve poreske obveznike u Republici Srpskoj, jer to do sada nije bio slučaj.

Republika Srpska 04.12.2019 | 19:07
Naplata poreza da bude ista za sve u Srpskoj
"Ako se porez ne bude naplaćivao od svih podjednako nakon usvajanja ovog zakona, propašće Republika Srpska", rekao je Stanić tokom poslaničke rasprave o Nacrtu zakona o poreskom postupku Republike Srpske.

Njegov stranački kolega Nebojša Vukanović rekao je da su najveći poreski dužnici Srpske javne ustanove, pogotovo zdravstvene.

"Kako je to država dozvolila, a da ništa nije preduzela", rekao je Vukanović i dodao da su pojedini poreski dužnici čak dobijali i subvencije od Srpske.

Potpredsjednik Narodne skupštine Željka Stojičić rekla je da cilj Poreske uprave treba da bude što efikasnije i kvalitetnije ubiranje poreza.

Ona je navela da nivo naplate i uvođenja poreskih obveznika u sistem treba biti kvalitetniji, jer to utiče na visinu poreza svima u Republici.

Stojičićeva je naglasila da je SNSD u vezi s ovim aktom predložio zaključke prema kojima "Narodna skupština predlaže da se ovaj nacrt zakona uputi u stručnu raspravu u trajanju od 60 dana, te da se za njeno sprovođenje zadužuje Odbor za finansije i budžet Narodne skupštine", prenosi Srna.



(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nek

04.12.2019 19:11

propadne, nije šteta!

ODGOVORITE
Name

RS drzava?

04.12.2019 20:03

Kako je to “država “dozvolila...Hahahha dokle majku mu? Pa dokle lagati sebe I druge ?

ODGOVORITE
Name

Bas Vala

04.12.2019 21:42

Cak ni BIH nije drzava vec drzavna zajednica. Mos mislit sta su tek entiteti u svemu ovome.