Novi trendovi u Farmaciji

U organizaciji Farmaceutskog društva Republike Srpske i Komore magistara Federacije Bosne i Hercegovine, nedavno je održan 4. kongres farmaceuta u Bosni i Hercegovini sa međunarodnim učešćem na temu „Novi trendovi u Farmaciji". Kongres je održan u Sarajevu, u hotelu Hills, u periodu od 10-13. oktobra, tekuće godine.

Bosna i Hercegovina 03.12.2019 | 11:22
Novi trendovi u Farmaciji
Budući da se kongres održava svake četiri godine, posjetilo ga je više od 1 500 učesnika iz BiH, zemalja regiona i drugih zemalja.  

U okviru štanda firme ICM d.o.o. iz Bijeljine, koja se već dugi niz godina bavi veleprodajom lijekova, svoj proizvodni program predstavila je i firma "Alternativa Medica" iz Loznice.



Alternativa Medica je srpska renomirana farmaceutska kompanija, koja se bavi proizvodnjom organskih biljnih proizvoda-fitopreparata. Kako navodi Nemanja Antić, farmaceut specijalista odgovoran za obezbeđenje kvaliteta, ova firma već 19 godina pruža svojim korisnicima vrhunske biljne proizvode, 100% prirodne, standardnog i stabilnog kvaliteta, bezbjedne i efikasne za upotrebu.


 
Učešće na ovom kongresu im je omogućilo da farmaceute sa prostora BiH još bolje upoznaju sa već dobro 



Poznatim Vendoksin® kapima, Vendoksin®gelom, ZODEKS®ČAJEM i sa novim proizvodom na tržištu BiH - Floravitex® kapima, dijetetskim proizvodom, koji pomaže održavanju hormonske ravnoteže kod žena i ublažavanju tegoba koje prate menopauzu.

 (BN)