Poslanici NSRS danas o zakonu o stvarnim pravima

Razmatranjem izmjena i dopuna Zakona o stvarnim pravima danas su u Banjaluci nastavlili sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS).

Republika Srpska 03.12.2019 | 07:46
Poslanici NSRS danas o zakonu o stvarnim pravima
Pred poslanicima su prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o geološkim istraživanjima, Garantnom fondu, dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima te o dječijoj zaštiti.

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o poreskom postupku, visokom obrazovanju i o obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju, kao i ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć i o sportu.

Poslanici bi trebalo da se izjasne i o Nacrtu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava Republike Srpske, koji su predložili narodni poslanici Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović. Tim zakonskim rješenjem traži se da se u registar zaposlenih unesu podaci o stručnoj spremi, odnosno podaci iz diplome o stečenoj stručnoj spremi koji sadrže ustanovu, mjesto i datum sticanja diplome, tj. podaci iz uvjerenja o diplomiranju.

Parlament bi trebalo da se izjasni i o prijedlozima odluka o raspuštanju skupština opština Rudo i Teslić, nakon neuspjelih opoziva načenika tih lokalnih zajednica.

Između ostalog, biće riječi i o prijedlogu odluke o usvajanju dijela Plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Brčko-Bijeljina-Rača, kao i prijedlogu odluke o izradi Plana parcelacije za autoput Banja Luka-Prijedor.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

BL

03.12.2019 13:08

Odlicni predlozi VUKANA JELENE DRASKA AL ONI CE NAMJERNO GLASATI KONTRA AL NAROD SVE VIDI CUJE I NAGRADA ZA OVE ISTINSKE BORCE ZA NAROD IDE NA IZBORIMA OVAKAV TEROR NAD NJIMA U SKUPSTINI JE NECUVEN NEDAJU IM PROGOVORIT

ODGOVORITE