Vijesti koje se nisu čule u programu RTRS-a

Šeste po redu „Istinite vijesti“, koje organizuju opozicioni poslanici, održane su ponovo ispred zgrade RTRS-a. I ovaj put su pročitane vijesti koje su obilježile proteklu sedmicu, a koje, kako tvrde, nisu mogle da se čuju u informativnim emisijama Javnog servisa.

Republika Srpska 01.12.2019 | 19:46
Vijesti koje se nisu čule u programu RTRS-a
Opozicioni poslanici su kao jednu od glavnih vijesti protekle sedmice izdvojili Program reformi BiH i činjenicu da niko do sada taj dokument nije vidio. Nevjerovatno je, ističu, da, iako ni vladajuća koalicija nije vidjela dokument, ipak vjeruju da to nije put u NATO, jer je tako rekao Milorad Dodik.

„Oni čvrsto vjeruju u njegovu riječ i nijedna odluka ne može biti štetna po RS, oni znaju šta piše, a nisu ni imali uvid u dokument, to više ne može ni u Sjevernoj Koreji, ne vjeruje se na riječ ocu nacije koji nas sve vuče za nos i ova je saga o programu reformi prešla sve granice i da do sada nije viđeno na ovim prostorima, nevjerovatnije je da oni kažu da vjeruju srpskom članu Predsjedništva, on je rimski papa i nepogrešiv i nije nikad do sada slagao, bar mi znamo“, kaže Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a u NS RS.

Poslanici su komentarisali i imenovanje Zorana Tegeltije za mandatara u Savjetu ministara, ali i njegovu izjavu da ga ne obavezuju stavovi Parlamenta Srpske o vojnoj neutralnosti.

„I ovdje jedan primjer kako neko nešto izjavi i demantuje i kaže nama gospodin Mazalica u NS RS, koji je zadužen za autentično tumačenje tuđih mišljenja, možda je on to rekao, ali nije mislio tako i bolje Mazalica zna šta je Tegeltija mislio nego mi što smo čuli svojim ušima šta je Tegeltija izjavio“, smatra Jelena Trivić, poslanik PDP-a u NS RS.

U „Istinitim vijestima“ pričalo se i o političkoj karijeri Zorana Tegeltije i o najavama za povećanje stope PDV-a.

„Čuveni ministar finansija - za čijeg mandata su propale dvije banke, preduzeće „Nikola Tesla“ i pronevjeren ogroman narodni novac iz IRB-a - gospodin profesor Zoran Tegeltija obznanio je javnosti da će ih dočekati novi namet u vidu povećanja stope PDV-a. Od akcizne blajburške koalicije SDA – SNSD – HDZ, poznate iz prošlog mandata, uvođenjem akciza na gorivo, kada su se vrlo lako uz pomoć Vigemarka dogovorili o tome - nije se moglo ništa drugo ni očekivati, ističe Vukanović.

„Ono što neće da vam kažu jeste to da će ovo biti udar na one najsiromašnije slojeve stanovništva, koji najveći dio svojih budžete troše upravo na osnovne životne namirnice i potrebe, tako da povećanje koje najavljuju neće imati korist za građane“, smatra Trivićeva.

Opozicija je pozvala građane da dođu ispred zgrade RTRS-a i naredne nedjelje, kada će opet čitati „Istinite vijesti“.



BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kebab

01.12.2019 20:59

Zašto Draško Stanivuković nije čitao vijesti???

ODGOVORITE