Bajkeri darovali pedeset doza krvi

Bajkeri zvorničkog Moto kluba "Soko" i Asocijacije moto-klubova BiH danas su darovali krv u Transfuzijskoj službi u Zvorniku, gdje je prikupljeno oko 50 doza.

Republika Srpska 30.11.2019 | 16:11
Bajkeri darovali pedeset doza krvi
Akciju su, osim domaćina, podržali bajkeri iz Brčkog, Tuzle, Banovića, Tešnja, Janje i iz drugih mjesta u BiH.

Predsjednik Moto kluba iz Zvornika Miroslav Krstić rekao je da bajkeri organizuju veliki broj humanitarnih akcija, te podsjetio na dodjelu dušeka Odjeljenju pedijatrije Opšte bolnice u Zvorniku, kao i Odjeljenju ortopedije u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Krstić je podsjetio da je do sada 12 puta darovao krv, te da svaku humanu akciju smatra veoma važnom, jer se pomaže drugima, ali i zbog podizanja svijesti kod ljudi da daruju krv i nekome spase život.

Predsjednik Moto kluba "Blek gold" iz Banovića Saša Bojić izjavio je da redovno učestvuje u humanitarnim akcijama, ali i da veoma često, mimo organizovanih akcija, daruje krv.

"Kao bajker mogu da kažem da su ovakve akcije veoma važne, a kao ljekar da je to najhumaniji gest", rekao je Bojić, koji je i potpredsjednik Asocijacije moto-klubova BiH.

Šef Službe za transfuzijsku medicinu u Zvorniku Vladimir Dražić istakao je značaj ovakve akcije kojom se nadoknađuju nedostaci krvi, naročito u toku novogodišnjih i božićnih praznika ili nekih nesreća.

Dražić je apelovao da i druga udruženja ili organizacije učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi.(BN/Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

da

30.11.2019 16:57

svaka cast

ODGOVORITE
Name

Peđa

30.11.2019 21:28

Hvala Vam ljudi!

ODGOVORITE