Zdravko Čolić je u početku bio Dravco!

Umetničko ime u muzičkom svetu je pečat, i zato gotovo da nema poznatog pevača ili pevačice da nema umetničko ime ili nadimak. Tako je Zdravko Čolić u našem narodu prozvan Čola.

Zabava 29.11.2019 | 20:00
Zdravko Čolić je u početku bio Dravco!
Postoje brojne priče o najvećoj muzičkoj zvezdi na našim prostorima. Od one o prvom intimnom iskustvu sa čobanicom, preko čuvene priče kako je jurio devojku iz publike i pevao joj pod prozor, do ove o kojoj malo ko zna - davne 1974. godine Zdravko Čolić je želeo da bude svetska zvezda!

Zdravko je sklopio ugovor sa kompanijom "Warner Bros. Records" i snimio par singlova za Nemačko govorno područje. I tako je Zdravko Čolić postao Dravco!

Mini album ili kako se danas popularno naziva EP (extended play) "Madre Mia (Meine Mutter)" ili ti na srpskom "Majko moja", imao je tri pesme - "Madre Mira", "Rock'n Roll Himmel" i "Alles was Ich Hab".



Dravco je imao izdanje i 1977. godine na engleskom jeziku. Izdao je singl "Light Me - I'm Not a Robot Man". Jako malo podataka ima o ovom vremenskom periodu i misterioznom Dravcu jer je upravo 1977. godine Zdravko Čolić zavladao jugoslovenskom muzičkom scenom sa albumom "Ako priđeš bliže".

Izvor:Alo.rs Foto:printscreen

Komentari / 0

Ostavite komentar