Luksuzna vozila nestajala bez traga u Banjaluci

Auto-mafija je na području Banjaluke u proteklom periodu ukrala više luksuznih automobila nego što ih je policija uspjela pronaći, pa se s pravom postavlja pitanje da li među onima koji bi trebali da čuvaju i štite postoje direktni saučesnici organizovanih kriminalnih grupa.

Republika Srpska 29.11.2019 | 17:30
Luksuzna vozila nestajala bez traga u Banjaluci
Preciznije rečeno, policija gotovo da nije rasvjetlila nijednu krađu skupocjenog vozila koje je ove godine ukradeno u Banjaluci. Istovremeno, potpuno je drugačija priča kada su u pitanju krađe manje vrijednih automobila, tačnije golfova “dvojki” i sličnih kojima policija uđe u trag u rekordnom vremenu. Dakle, kada se hoće, onda se može.

Odlično obavješteni izvor Srpskainfo iz MUP RS otkriva kako je nedavna akcija u kojoj su pretreseni auto-otpadi na području Banjaluke pokazala i kakvo povjerenje vlada među policijskim službenicima uopšte.

Naime, umjesto da u akciji učestvuju oni koji su specijalizovani za krađe vozila u policiji, u akciji su bile njihove kolege iz drugih organizacionih jedinica.

Bahatost

I dok u policiji nemaju povjerenja ni u svoje službenike bahatost auto-mafije je sve veća; ovome u prilog ide i to da automobili nestaju i sa placeva za prodaju vozila.

– Ovako nešto se nije događalo ranije, da se auto-mafija odluči za krađe s placeva. Ovo samo govori o tome koliko su slobodni u svom kriminalnom djelovanju, kao da uopšte nemaju straha da će biti uhvaćeni – otkrio je izvor iz MUP RS.

Kakva je bahatost u pitanju govori i podatak da su s jednog placa na području Banjaluke odvezli dva luksuzna automobila.

Ono što je zajedničko ovim krađama jeste da se po načinu izvršenja radi o djelima odlično obučenih pripadnika kriminalne organizacije.

(Srpskainfo)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

As

29.11.2019 16:37

Koperacija je veoma bitna zato olako nestaju vozila.

ODGOVORITE
Name

Grlom u jagode

29.11.2019 18:30

Je li ekipa sa auto puta, što je maznula lovu, na slobodi?

Name

Jaffa

29.11.2019 16:39

Kad je vlast = mafija.

ODGOVORITE
Name

Rale

29.11.2019 16:56

Sav sistem je lopovski i kriminalan. Propast i zlo crno nam se pise.

ODGOVORITE
Name

Sako

29.11.2019 17:50

Nemoze niko krasti auta ako im to policija ne dozvoli ili ih oni kradu, meni licno je policija ukrala auto. RS je za mene kao srbina dno dna

ODGOVORITE
Name

Ja

30.11.2019 06:13

Sta je sa auto otpadom u Barlovcima? Gdje su ti glavni inspektori za auto mafiju koji voze Dukiceva auta?

Name

dragan djajic

30.11.2019 07:28

pogledajte kobra 11

ODGOVORITE