Imenovan direktor Instituta za urbanizam Srpske

Snježan Slavnić novi je direktor Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju RS, nakon što je smjenjen Stevan Jovanović.

Republika Srpska 27.11.2019 | 14:50
Imenovan direktor Instituta za urbanizam Srpske
Upravi kriminalističke policije MUP-a RS podnesena je krivična prijava protiv Stevana Jovanovića, direktora Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, te članova Upravnog odbora te javne ustanove, potvrđeno je "Nezavisnim" iz MUP-a RS

Problemi u Institutu isplivali su na površinu ljetos kada su radnici održali štrajk upozorenja jer im uprava duguje sedam plata, a doprinosi im nisu uplaćeni već nekoliko godina.

Sindikalna organizacija Instituta podnijela je u oktobru krivičnu prijavu protiv rukovodstva te ustanove zbog zloupotreba službenog položaja, saopšteno je tada iz Sindikata.

Prijava je podnesena protiv Stevana Jovanovića, tadašnjeg direktora ustanove, te članova Upravnog odbora Bojana Popovića, Branka Sladojevića i Bore Mandića.

"Činjenica je da su svojim rukovođenjem pokušali da dovedu ovu ustanovu pred likvidaciju radeći na svoju ruku, a pritom nisu sarađivali s nadležnim ministarstvom", saopštili su.

Kako tvrde u Sindikalnoj organizaciji, prijavljeni rukovodioci su radnicima slali neistinite finansijske izvještaje, a iste su takođe slali i prema nadležnom ministarstvu.

"Pored svih napora Vlade i resornog ministarstva da Institut opstane kao javna ustanova, direktor i Upravni odbor ne sprovode njihove odluke i namjerno dalje rade na uništavanu Instituta", naglasili su.

(Capital)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

27.11.2019 15:02

Sve mi je jasno.Jedino ne znam kakva ce nagrada biti za smijenjenog direktora i njegove saradnike.Jer kada upropastis neku instituciju u Republike Srpske vjerovatno po zasluzi dobijes funkciju na drzavnom nivou u Sarajevu.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

27.11.2019 17:21

I SAD VUKAN LAZE A GOLICKA I VLADA TJ VLADAJUCA VECINA GOVORI ISTINU... PA VUKAN JE CJELI DAN TO PRICAO U SKUPSTINI A OVI BRANILI....I NA KRAJU SMJEMA DIR..I KRIVICNA PRIJAVA.. BRAVO VUKANE I SVKA TI CAST...

ODGOVORITE
Name

realno

27.11.2019 17:39

Za stevana i ekipu je kpz Tunjice.

ODGOVORITE
Name

za inspekciju

27.11.2019 17:55

inspektori kaznite Bosiljku dir. iz RUGIPP, jer je postavila za pomoćnike svoje krimose kojima se sudi za nezakonite uknjižbe, a sada rade iste poslove po istim zakonima za koje im se sudi (Deurić, Stojčin, Grulović), a laže da ne rade. Tamo ih drži Budo kum.

ODGOVORITE
Name

V I L I

27.11.2019 22:26

Koje reference ima novi direktor dali je sposoban ili podoban?

ODGOVORITE
Name

Tabula raza

28.11.2019 09:55

Isto kao stari. Nekompetentan. Samo mlađi. Bez znanja i iskustva. Praznina koja bije i izbija odasvud.