Rado Savić iz SDS na skupu EPP-a u Zagrebu

Zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke Rado Savić čestitao je izbor na poziciju predsjednika Evropske narodne partije /EPP/ Donaldu Tusku.

Republika Srpska 20.11.2019 | 22:06
Rado Savić iz SDS na skupu EPP-a u Zagrebu
Savić je prisustvovao Izbornom kongresu EPP-e koji se od 20. do 21. novembra održava u Zagrebu a na kome se pored predsjednika bira i novi generalni sekretar najveće političke grupacije u Evropskom parlamentu.

Zamjenik predsjednika SDS-a prisustvovao je i panelu „Zapadni Balkan i Evropska unija“ na kome su razmijenjena iskustva zemalja Zapadnog Balkana na putu ka EU i sa kojeg su poslate poruke da ove zemlje mogu da računaju na podršku EU i da je evropska perspektiva regiona izvjesna.



Na marginama kongresa Savić se sastao sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel kojoj je prenio pozdrave iz Republike Srpske od predsjednika SDS-a Mirka Šarovića.



Savić se sastao i sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem i bivšim italijanskim premijerom Silviom Berluskonijem.





Кroz razgovore sa visokim izaslanstvom Evropske narodne partije za spoljne poslove dogovoren je sastanak delegacija SDS-a i EPP-a početkom naredne godine koji bi ubrzao put za članstvo u najvećoj političkoj organizaciji u Evropskom parlamentu.

„Ohrabrujuće poruke zvaničnika EPP-a daju nam za pravo da kažemo da je SDS na pravom putu da postane dio najveće političke grupacije u Evropi“, istakao je Savić.

On je dodao da je najveći cilj SDS-a na međunarodnom planu članstvo u EPP grupaciji čime bi se pridružila porodici narodnjačkih partija koje baštine demohrišćanske vrijednosti.

Na današnjem Izbornom kongresu EPP-a u Zagrebu, poljski političar Donald Tuski izabran je za predsjednika čime je zamjenio dosadašnjeg predsjedavajućeg Jozefa Dola, saopšteno je iz Sektora za politiku i medije Srpske demokratske stranke.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Zivko P

20.11.2019 21:25

Ko su ovi likovi koji prilaze Radi?

ODGOVORITE
Name

idoli

20.11.2019 21:28

E cuj prenio pozdrave iz RS Angeli,..njoj kao nesto znaci neki bijedni propali entitet-kanton iz dva dijela, bijeda najveca u europi i sire, odakle je bijeg masovan,..strasno

ODGOVORITE
Name

I. SARAJEVO

20.11.2019 21:31

Pa ovo je izdaja ovi su nas bombardovali.

ODGOVORITE
Name

Igor

21.11.2019 07:10

Mi i jesmo za bombardovanje . Ameri nas bombarduju , Rusi pljackaju a domaci rade sve sto treba za pare .

Name

Igor

21.11.2019 07:10

Mi i jesmo za bombardovanje . Ameri nas bombarduju , Rusi pljackaju a domaci rade sve sto treba za pare .