Nevrijeme u Srpcu odnijelo 3,2 miliona maraka

U velikom nevremenu koje je 7. jula ove godine pogodilo opštinu Srbac pričinjena je šteta na stambenim objektima, infrastrukturi i poljoprivredi u iznosu od 3,2 miliona konvertibilnih maraka.

Republika Srpska 20.11.2019 | 15:29
Nevrijeme u Srpcu odnijelo 3,2 miliona maraka
Ovo su utvrdile opštinske stručne komisije za procjenu šteta, a saopštio načelnik  Mladjan Dragosavljević na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Srbac. On je naglasio da je štetu prijavilo oko 500 domaćinstava i izrazio zahvalnost Vladi RS koja je iz Fonda solidarnosti za saniranje posljedica nevremena ovoj opštini izdvojila 300 hiljada KM.

Nakon sanacije šteta na javnim objektima, oštećenim domaćinstvima podijeljeno je  oko 200 hiljada maraka. 



„Bilo je teško  donijeti odluku o pravednoj raspodjeli  sredstava. Prioritet su imali oštećeni stambeni objekti.Odlučili smo da porodice poginulih boraca, socijalne kategorije, stara i iznemogla lica, porodice sa četvoro i više djece dobiju nadoknadu u stopostotnom iznosu štete.

Svi ostali podnosioci zahtjeva, dobili su nadoknadu do 25 odsto od procjenjene štete na stambenim objektima“, rekao je načelnik Srpca Mladjan Dragosavljević.

(BN/S.K.)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

20.11.2019 14:56

A sto su drzali pare pod krovom ko im je kriv.

ODGOVORITE
Name

Ratko

20.11.2019 16:29

Pred kraj radnog dana lepo se nasmejah, bravo za komentar. Ali ozbiljno mislim da je glavni uzrok los kvalitet izvedenih radova.

Name

Tajfun

20.11.2019 16:09

Zbog Milinih greha sve će ih rasturiti

ODGOVORITE
Name

Re

21.11.2019 06:24

Sa koliko novca iz vlastitog budžeta je opština Srbac pomogla ljudima koji su pretrpjeli štetu? Ovi iz prvog reda su neko veče na tribini u Srpcu pričali da je u Srpcu stanje odlično, da su stabilni i da Srbac nastavlja svoj razvoj. Znate koliko? Niti jedan pfening nisu dali. Ali zato jesu dali premijeru odmah povelju opštine kao nagradu.

ODGOVORITE