Nemac pogodio šesticu na lotou ali novac neće dobiti!

Rainer Henning (71) iz grada Frankfurta na Majni, doživeo je šok kada je saznao od lutrije Nemačke da neće dobiti ni evra od loto (lutrijskog) dobitka!

Zanimljivosti 20.11.2019 | 18:00
Nemac pogodio šesticu na lotou ali novac neće dobiti!
Rajner je na pragu penzije i svake nedelje on igra loto. Ipak često igranje lota donelo mu je pogodatk čak šest brojeva.

Naravno kao i svakom ko bi dobio na lutriji tako i Raineru Henningu je zaigralo srce od dragosti, kad je shvatio da će dobiti neverovatnih 3,2 miliona evra, ali je ubrzo saznao da je još igrača pogodilo kombinaciju od 6 brojeva pa će mu pripasti 'samo' 24.000 evra.

Ali kako ono kaže narodna poslovica "bolje išta nego ništa" Henning se veselio i tom iznosu, a onda je usledio novi udarac!

Kako navode nemački mediji baksuzni Rajner ipak neće dobiti ni evro od loto (lutrijskog) dobitka jer je odlučio unovčiti listić na kiosku koji samostalno vodi već 16 godina.

Kako je objasnio potparol nemačke lutrije, Dorothee Hoffman, ovo se desilo zbog nemačkog zakona prema kom nije dozvoljeno kupovati lutrijski tiket niti unovčiti listiće u svojoj radnji kako bi se sprečila zavisnost o kocki.

" To je bio ogorman šok za mene. S tim sam novcem planirao 'podebljati' penziju i kroz dve godine zatvoriti kiosk" izjavio je potišteni baksuzni loto igrač Rainer.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar