Zagreb pod vodom, rastu vodostaji

Obilna kiša potopila je pojedine dijelove Zagreba, gdje je u nekoliko naselja voda ušla u podrume.

Region 16.11.2019 | 16:21
Zagreb pod vodom, rastu vodostaji
Vatrogasci su intervenisali na ispumpavanju vode u naseljima Donja Dubrava, Maksimir, Sesvete, Popovec, Otok i Sveta Klara. Poplavljene su ulice i dvorišta, a obilne padavine uzrokovale su probleme i na mjestima izvođenja radova, gdje su rupe pune vodom, prenose hrvatski mediji.

Velike probleme kiša je stvorila i u Zagorju gdje su poplavljeni putevi, kotlovnica bolnice, a voda ulazi u kuće.

Padavine su uzrokovale probleme u Bedekovčini i Zlatar Bistrici, dok je u Stubičkim Toplicama poplavljena kotlovnica Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju. Zbog poplave je zatvoren put Zlatar Bistrica-Konjščina.Prema izvještaju Hrvatskih voda, prognozirane padavine očekuju se do sutra, obilnije u planinskim krajevima, dok će u centralnoj i istočnoj Hrvatskoj biti manjeg intenziteta.

Očekuje se dalji rast vodostaja na području srednjeg i donjeg toka Save uz mogućnost uvođenja redovnih i vanrednih mjera odbrane od poplava.

Na području malog sliva rijeke Like proglašene su vanredne mjere od poplave, a u Obrovcu je aktiviran Štab civilne zaštite s ciljem uspostavljanja redovnih mjera obrane od poplava na Zrmanji, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.Sve katamaranske linije koje povezuju Split s ostrvima na srednjem Jadranu prekinute su zbog vremenskih neprilika. Predveče se na ovom području očekuje pojačan jugo, a talasi mogu da dostižu visinu četiri do pet metara, na otvorenom moru i do šest metara.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar