Državne akcije u „Krajinapetrolu“ će prodavati Investiciono-razvojna banka

Prodaja državnih akcija u „Krajinapetrolu“ će se vršiti od strane Investiciono – razvojne banke (IRB) Republike Srpske, a na osnovu pravila prodaje na berzi, rekli su u Ministarstvu energetike i rudarstva RS.

Republika Srpska 15.11.2019 | 19:59
Državne akcije u „Krajinapetrolu“ će prodavati Investiciono-razvojna banka
Odgovarajući na pitanja CAPITAL-a iz resora kojim rukovodi ministar Petar Đokić su rekli da IRB postupak prodaje akcija „Krajinapetrola“ može pokrenuti uz saglasnost Vlade Republike Srpske.

„Pretpostavljamo da će jedan od zainteresovanih biti i INA, koja je vršila određene analize poslovanja `Krajinapetrola`“, naveo je Đokić.

Portal CAPITAL objavio je juče da je Vlada Republike Srpske spremna da proda državni udio u „Krajinapetrolu“ i da je već dala dozvolu da hrvatska „Industrija nafte – INA“ izvrši dubinsku analizu poslovanja tog preduzeća.

“Krajinapetrol” želi i bivši direktor „Hidroelektrana na Vrbasu“ Nedeljko Kesić koji je uložio milione maraka u pokušaju da prije INA-e kupi akcije tog posljednjeg preduzeća iz naftnog sektora u kojem je Srpska najveći akcionar, a što smo objavili danas.

(Capital)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Rex

15.11.2019 19:29

Pa jel moramo sve prodati?

ODGOVORITE
Name

Idiotski

16.11.2019 01:22

Jos jednom banka za prebacivanje narodnih para u dzepove Dodikovih pajtasa. Pa gdje vam je kraj. Umjesto da RS kupi jos dionica i napravi najjacu firmu u zemlji. Uvijek kod nas obrnuto. Stranci vole privatno pa im Dodik sluzi bas sluganski. A onda ih ko fol napada. Taj je bandit bas sve rasprodao. On od svijesti pijace ne moze ni korak da se odmakne. Kakav je to idiotluk prestrasno.

Name

Madlen

16.11.2019 04:10

Reko je Dodik baki Madlen kakav crni Alija sredicu ja njih ne brini. I eto ga. Sredio nas.

Name

MAGLA

16.11.2019 07:05

P.Djoko svuda OKO Nas, samo iz daljine ja cujem tvoj glas..

Name

Pijacni rezervni fond?

15.11.2019 19:56

Standardno. Jedna cijena na berzi, druga za stolom?

ODGOVORITE
Name

Jovo

15.11.2019 20:35

Kesic ulaze milione u kupovinu Krajinapetrola koje je odvadio iz kese Hidroelektrana na Vrbasu. Drzavo daleko si dogurala i mi sa tobom. Fuj...

ODGOVORITE
Name

Taj kesic

16.11.2019 02:02

O kome vi ovde pricate je kedno vreme bio cini mi se direktor bivseg energopetrola on i neki levat pecanac i tamo su pokrali ogromne pare tj ko god je tamo bi pokrao je sve trebalabi sipa malo ispitati tog likaotkud njemu milioni da ulaze u krajinapetrol e prcije od drzave

ODGOVORITE
Name

E

16.11.2019 08:27

pa svi pokradu na jednoj strani pa ulazu na drugu stranu!porijeklo novca nije ni bitno!ovo je slobodna teritorijaaaaaa!!!! sbe se gradi neopranim ili prepranim!!! sicilija balkanska u 21 vijeku!prodaju kupuju grade i tako od rata !!narod rastjerali opljackali a oni trguju pokradenim novcem!zlo 21 vijeka na balkanu !kriminalna hobotnica ima carstvo

Name

Exs

16.11.2019 05:34

Nije INA hrvatska naftna industrija, vec madjarska. Znate svi koliko su Hrvati kukali sta im Mađari drze svu naftnu industriju INA/MOL

ODGOVORITE