Tražio da ga oslobode zatvora jer je nakratko proglašen mrtvim!

Američki sud u američkoj državi Ajovi odbacio je bizaran zahtev osuđenika Bendžamina Šrejbera(66) koji je tvrdio da je odslužio svoju doživotnu kaznu, jer je nakratko proglašen mrtvim.

Zanimljivosti 12.11.2019 | 19:00
Tražio da ga oslobode zatvora jer je nakratko proglašen mrtvim!
Bendžamin Šrejber (66) osuđen je na bezuslovnu doživotnu kaznu zatvora pošto je 1996. nasmrt pretukao jednog 39-godišnjeg muškarca.

Tvrdio je da je odslužio doživotnu zatvorsku kaznu jer mu je pre četiri godine, tokom operativnog zahvata stalo srce odnosno tad je doživeo kliničku smrt. Naravno lekari su ga nakon toga morali reanimirati.

Sud je odbacio Šrejberov zahtev uz obrazloženje da, iako je originalan, nije dovoljno uverljiv. Sudija Amanda Potterfield je objasnila kako je "malo verovatno" da je umro, s obzirom na činjenicu da je potpisao medicinske dokumente i potvrde pošto se oporavio od operacije.

Godine 2015. zbog problema s bubrežnim kamencima Šrejber je dobio sepsu, pa je tokom operacije došlo do komplikacija, a doktori su morali da ga reanimiraju Međutim, nakon uspešnog oživljavanja, potpuno se oporavio pa je vraćen u zatvor na izdržavanje kazne.

Osuđenik je u žalbi podnesenoj prošle godine naveo da su ga lekari oživeli protiv njegove volje i pojasnio kako smatra da je njegova kratka smrt značila da je, s tehničkog aspekta, odslužio svoju kaznu.

Međutim, u sudskom obrazloženju stoji da se kazna smatra odsluženom tek pošto smrt i zvanično proglasi mrtvozornik.

Izvor:Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar