Uskoro će biti otkriven ubica Lane Bijedić

Prošle su gotovo tri sedmice od ubistva 19-godišnje Lane Bijedić u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Bosna i Hercegovina 26.10.2019 | 16:04
Uskoro će biti otkriven ubica Lane Bijedić
Mostarka je tek završila srednju školu i upisala fakultet u Sarajevu.

Zbog brojnih nagađanja u javnosti, MUP i Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona daju jako malo informacija.

Međutim, iz Tužilaštva su za hrvatski portal 24sata.hr rekli kako istraga ide u dobrom smjeru i očekuju kako će uskoro biti završena, a ubica ili više njih mlade Lane Bijedić bit će otkriveni i procesuirani.

- Imamo dosta informacija i optimisti smo kada je u pitanju pronalaženje počinioca ovog djela. Čekamo rezultate još nekih vještačenja, pa ćemo onda moći znati i reći više. Materijalni dokaz je ipak materijalni dokaz - saopštili su iz Tužilaštva.

Podsjetimo, tijelo ubijene 19-godišnjakinje pronađeno je u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, ispod vijadukta autoceste, u nedjelju, 6. oktobra. Obdukcija je pokazala da je djevojka brutalno pretučena tvrdim i tupim predmetom, a potvrđeni su i tragovi davljenja, kao i to da je još bila živa kada ju je ubica bacio u rijeku. Tijelo je u rijeci pronašao ribar.

Lanina majka Nina Bijedić, dekanica Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru, na bolovanju je i trenutno je u Beogradu. Neki portali objavili su i kako je ona ponovo ispitana, pojavila se i informacija da je slučaj Lane Bijedić povezan sa slučajem ubistva mostarskog ugostitelja Nine Ivankovića, koje se dogodilo dva dana ranije, te da Lana nije ubijena u Studencima, gdje je pronađeno tijelo, nego na drugom mjestu, a da ju je ubica tu samo donio.

- To još ne možemo ni potvrditi, ni demantirati - rekli su u Tužilaštva, ali su demantirali bilo kakvu povezanost ovog s ubistvom Nine Ivankovića, a potvrdili su i kako je majka saslušana odmah na početku istrage te da se ''zbog svega sklonila u Beograd, ali je u svakom trenutku dostupna istražnim tijelima''.

(Vijesti)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Damir

26.10.2019 14:55

Hocete uuskoro to vi mislite da njemo blizi noj pobjegne ili se sam preda vi da znata odma bi sve pohapsili jer u normalnoj zemlji sve hapse bijo ti kriv nebijo u iztrazni zatvor ako imas ikakve veze a sumljiv si

ODGOVORITE
Name

Iker

26.10.2019 15:15

E damire dragi,ko te nauci tako da pises?

Name

Sako

26.10.2019 15:54

Damire! Razumijes li bar ti sta si napisao?

Name

Gugutka

26.10.2019 20:46

Damir je novinar ali trema je uzela svoj danak.

Name

Damir

26.10.2019 21:59

Idiote tastatura mi na njemackom pa nisam obrazovan da pisem kako tebi odgovara ,ali ipak razumijes nije bitna gramatika vec jesili covjek i govno od covjeka ......nadam se da si se pronasao u necemu.

Name

Zis

27.10.2019 10:48

E nek si im reko Damire

Name

B.J.S

26.10.2019 22:19

Tesko da ce saznati nesto,ako i saznaju nece ga optuzit. Pogledaj te samo sta se desava na sudu za dvije djevojke koje su pregazene sa autom u Sarajevu. Prosla godina dana od ubistva dva policajca oni spomenik dizu umjesto da nadju ko je to uradio.

ODGOVORITE
Name

Damir

27.10.2019 10:17

Čovjek je pravilno napisao a vi zapeli za slovne greške kao da je to važnije od mišljenja. Ovdje se sve istrage rade tako da osumnjičeni ima vremena da bježi, a onda se kaže istraga je u toku.I zato imate sijaset početih a neriješenih slučajeva i to ubistava. Razlog zašto je to tako je da su partijski poslušnici a neznalice na mjestima gdje ne bi smjeli biti.

ODGOVORITE