Srbac: Otkriveno 17 migranata u Bajincima

Nakon dojave gradjana, pripadnici Policijske stanice Srbac danas su u Mjesnoj zajednici Bajinci pronašli 17 migranata koji su imali namjeru da se preko rijeke Save domognu Republike Hrvatske. Riječ je o migrantima iz Pakistana, Bangladeša i Avganistana, saznajemo u Policijskoj stanici Srbac.

Republika Srpska 25.10.2019 | 17:38
Srbac: Otkriveno 17 migranata u Bajincima
Oni su  u pratnji policije sprovedeni u Banja Luku, odakle će biti  upućeni u jedan od migracionih centara.

U Bajince su stigli koristeći taksi-službu i  druga prevozna sredstva, očito dobro upoznati  da se ovo srbačko  selo  nalazi  u neposrednoj blizini rijeke Save, gdje su očekivali da će nesmetano  prijeći  u Hrvatsku i nastaviti put prema drugim  zemljama Evropske unije.

Zbog  migrantske krize i u srbačkoj opštini, koja ima oko  40 kilometara  riječne granice, pojačane su mjere  kontrole  i zaštite od migranata.

(BN/S.K.)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dva crna gavrana

25.10.2019 18:20

Šta je ovo..??!! Policija RS-e čuva hrvatsku granicu, ne dozvoljava da migranti stupe na hrvatsku zemlju. Vraća ih nazad. Ako nastave tako ovdje će kao pečurke izniknuti migrantski centri. Džaba precednikovica priča onu njenu uvijek istu priču, kao izlizana gramofonska ploča, džaba srpski član pjeni i psuje. Eto migranata, stižu i ostaju, ne idu dalje. Ne daje im RS-a policija.

ODGOVORITE
Name

kako to

25.10.2019 18:20

Kako ih je pohvatala policija s naše strane kad nisu prethodno prešli čamcima Savu i iz Slavonije prethodno nisu bili vraćeni od strane hrvatske policije.

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

25.10.2019 18:22

samo budala može vjerovati da ovi idu grlom u jagode...upamtite to..zato je otvoren odliv naših pametnih ljudi iz ove NAŠE zemlje i oslobađanje bih od domaćeg življa,kako bi sepripremio teren da jednog dana ovo bude njihova bazna država..tad će te vidjeti,kako se razvija ekonomija..

ODGOVORITE
Name

Danica

26.10.2019 05:19

Dok dajete komentar recite nešto što čovek može da razume a ne ovako što ni sam ne razumeš šta si hteo reći , pozdravljam Vas i drugi put ispeci pa reci .