Radnik poginuo pri padu s drugog sprata zgrade

Još jedna tragedija u Banjaluci. Radnik građevinske firme „Progres gradnja“ poginuo je pri padu s drugog sprata na gradilištu u banjalučkom naselju Lauš.

Republika Srpska 22.10.2019 | 15:25
Radnik poginuo pri padu s drugog sprata zgrade
U nesreći koja se dogodila nešto prije 12 časova u Karađorđevoj ulici u banjalučkom naselju Lauš poginuo je radnik građevinske firme „Porgres gradnja“. Radi se o 60-godišnjem Miloradu Ristiću.

Koliko smo uspjeli sazanti od šefa gradilišta, u trenutku nesreće radnik je bio adekvatno obezbijeđen. Rečeno nam je da se sumnja da je do pada došlo tako što se radniku pomjerila daska pod nogama.

Radnici koje smo zatekli na mjestu tragedije nisu htjeli pred kamere ali su nam ispričali da nisu vidjeli trenutak pada i da su samo čuli jak udarac, nakon čega su pokušali da pomognu, ali nesrećnom radniku nije bilo spasa.

Na lice mjesta odmah su stigli dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tućžilaštva i policija nakon čega je izvršen uviđaj, kome su prisustvovali i republički inspektori zaštite na radu.

"Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi utvrđivanja svih okolnosti predmetnog događaja a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradalog lica koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.“, saopštili su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Nastradali, koji je bio iskusan radnik, iza sebe je ostavio suprugu i ćerku. Da tragedija bude još gora, saznali smo da mu je prije nekoliko godina nastradao i sin.



BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Skeptik

22.10.2019 16:55

U Banja Luci drugi dan zaredom smrtni slučaj na radu. Strašno.

ODGOVORITE
Name

Dliberija

22.10.2019 16:55

Volio bi cuti sef gradilista sta mu znaci kad se preduzmu sve mjere zastite, sta te mjere podrazumjevaju i koje su to mjere...Divlja drzava...

ODGOVORITE
Name

Re

22.10.2019 17:24

Očigledno nije bio vezan zaštitnim pojasom. Nije saopšteno na kojem radnom mjestu je nesretni radnik radio tako zasada možemo samo da nagađamo o uzroku smrti i nečijoj krivici. Ali to se za sat vremena sve utvrdi...

Name

Empirija

22.10.2019 19:37

Banjaluka postade opasno mjesto za radnike.

ODGOVORITE