Borba u Savezu logoraša oko predsjednika

Sedam udruženja logoraša Saveza logoraša Republike Srpske iz Modriče, Šamca, Broda, Dervente,Višegrada,Doboja i Laktaša ne priznaje rezultate izbora u Savezu Logoraša Republike Srpske održane u subotu 5. oktobra, niti priznaje Anđelka Nosovića za predsjednika Saveza logoraša, te najavljuju podnošenje tužbe Okružnom sudu u Banja Luci protiv predsjednika Saveza Logoraša Branislava Dukića i kandidata za predsjednika Anđelka Nosovića zbog nepoštivanje člana 19. i člana 24. Statuta Saveza logoraša i izbornog inženjeringa. prijave

Republika Srpska 07.10.2019 | 16:12
Borba u Savezu logoraša oko predsjednika
Navode da je novog predsjednika Saveza logoraša na nelegalnoj i nezakazanoj izbornoj Skupštini, izabralo pet dok je sedam udruženja logoraša napustilo skupštinu jer nisu htjeli da daju legitimitet toj nelegalnoj skupštini.

"U subotu 5. oktobra nastavljena je izborna Skupština Saveza logoraša Republike Srpske koja je prekinuta 7.septembra 2019.godine, iz razloga što nije bila donešena odluka o održavanju izbora u Savezu logoraša od strane Skupštine Saveza logoraša i što su izabrani delegati Skupštine Saveza logoraša,suprotno odredbama člana 19.Statuta Saveza Logoraša", kaže se u saopštenju i dodaje:

- Skupština Saveza logoraša i ovaj put nije donijela odluku o održavanju izbora u skladu sa članom 24.Statuta Saveza Logoraša koji određuje da „ datum izborne sjednice Skupština zakazuje ne ranije od tri mjeseca od pripremne sjednice Sklupštine“, a  broj delegata Skupštine Saveza nije u skladu sa članom 19.Statuta Saveza Logoraša koji predviđa da „Udruženja koja imaju do 200 članova daju jednog delegata a udruženja koja imaju preko 200 članova daju dva delegata“.

Prema Statutu nijedno udruženje Saveza ne može imati više od dva delegata u Skupštini a na ovim izborima Banja Luka je imala osam delegata, Trebinje,Bratunac i Ugljevik po pet delegata a Sarajevo koje nema registrovano udruženje u sudu, je imalo četiri delegata.To znači da su od ukupno 14 udruženja članica Saveza Logoraša,navedena pet udruženja imala 27  od ukupno 50 delegata Skupštine a ostala 9 udruženja  imala ukupno 23 delegata.

Za predsjednika Skupštine Saveza izabrano je lice iz Istočnog Sarajeva,udruženje koje nije registrovano u sudu.

Iz prethodno navedenih razloga, delegati naših sedam udruženja je  napustilo  Skupštinu, jer nismo htjeli učestvovati u nečasnim radnjama i nezakonitom glasanju, te zbog povrede Statuta smatramo da je na sceni bio izborni inžinjering i nelegalan izbor Anđelka Nosovića za predsjednika Saveza logoraša RS, kao i izbor ostalih organa Saveza", kaže se u saopštenju logoraša iz Modriće, Šamca, Broda, Dervente, Višegrada, Doboja i Laktaša.

Zbog svega navedenog, kako stoji u saopštenju, pokrenuće tužbu kako bi zaštitili interese Saveza logoraša RS i svih njegovih časnih članova.

(BN)                                                                       

 

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

modricanin

07.10.2019 14:18

Gdje god su pare, tu je i lopovluk. Logorasi, Lovci, Ribolovci, Fudbaleri, Odbojkasi, Sumari ...

ODGOVORITE
Name

Re

07.10.2019 17:03

to su samo mrvice ispod stola koje su ostale iza gozbe. Ali ljudi nemaju dostojanstvo, tuci ce se i za te mrvice.

Name

Blek stena

07.10.2019 14:26

Ako je ovo tacno a vjerujem da jeste,sa ovolikim brojem delegata iz nekih udruzenja,pa cemu onda i savez,ako ce se ovako nakaradno i birati a samim tim i rukovoditi njime

ODGOVORITE
Name

wds

07.10.2019 14:57

kako moze neko ko je bio u muslimanskoj vojsci, kao ta individua Dukic, predstavljati srpsko udruzenje

ODGOVORITE
Name

sarajlija

07.10.2019 18:33

Nemoj tako.On nije bio pripadnik Armije BiH,bio je komadir voda Civilne zaštite,nij eišao na liniju fronta,određivao je ko će kopati rovove,imao je pristup humanitarnoj pomoći bolji nego propadnici Armije a žena mu je radila kao medicinska sestra u ratnoj bolnici.Kad sve sabereš i oduzmeš,bolje se hranio nego 99% pripadnika Prvog korpusa Armije BiH.

Name

Hrasnica

07.10.2019 21:02

Ako ćemo pravo, to je lažni logoraš. Jeste bio zatvoren, ali u zatvoru, po pravosnažnoj presudi suda. Izdržavao kaznu zatvora po presudi suda. A to se ne pika kao logor.

Name

Za Sarajlija

08.10.2019 07:58

Na osnovu čega se ovaj Dukić, a čitajući vaše navode, tretira logorašem? On evidentno nije bio logoraš, a da ima imalo obraza i lične časti, ne bi se borio da bude na čelu ovih napaćenih ljudi, izuzev ličnog materijalnog interesa. Druga stvar je, što muti vodu i stvara razdor, svojim guranjem, ili je poguran za sve navedeno?

Name

Skeptik

07.10.2019 16:12

Ali koja je uopšte svrha postojanja udruženja logoraša 25 godina od završetka rata? I udruženja boraca? Ne samo u RS već i u Federaciji BiH, ali i Hrvatskoj i Srbiji. Zar neko ko se rodio poslije rata na našim prostorima ima manje prava od logoraša, bojovnika i boraca? I do kada će to stanje potrajati? Dok poslednji logoraš, bojovnik ili borac ne umru? Ili dok poslednji stanovnik,rođen poslije rata, ne napusti ove smrdljive prostore...

ODGOVORITE
Name

Činjenica

08.10.2019 08:10

Mislim da je logična svrha ovih udruženja, da postoje u smislu pomoći ljudima koji ne uspijevaju, ni poslije 25 godina, da dobiju bilo kakva prava oštećenih u ratu, kao i evidentnih žrtava rata. Ovo su oskrnavili razni lažni borci, lažni logoraši, lažne patriote, prifiteri, dezerteri i loši ljudi, ostvarujući nezaslužene beneficije za sebe, gurajući prave stradalnike rata na margine dotojanstva i elementarne egzistencije. Ova udruženja trebaju imati svoje mjesto u društvu, ali da ne ugrožavaju nikoga, pogotovo ne život koji teče dalje, poslijeeratnu omladinu, ..., oni ne trebaju biti razlog odlaska mladih i svih nezadovoljnih. Navedeno stanje je odraz sistema, društvene klime, loših sistemskih rješenja, po svim osnovama, pogotovo nepostojanja jedinstvenih pravnih normi za rješavanje ovakvih pitanja.

Name

Darwill

07.10.2019 16:30

Izbore je "proveo" ministar Milunović i izabrao je tog' Nosovića koji je u Socijalističkoj partiji. Oni hoće svagdje "svog' čovjeka", pa i onog' koji WC naplaćuje.

ODGOVORITE
Name

Logoras

07.10.2019 18:57

Ovo je prilika da podrzimo ova udruzennja koja su napustila skupstinu i koja su odlucila da se bore za logorade i da sprijece nametanje partijskih ljudi. To cemo uraditi i mi iz hercegovine dosta nam je samovolje Vukana i Bojovica.

Name

ZVORNIK

07.10.2019 16:38

Pa kod nas sve može, sve je izpolitizovano još pre trinaest godina.Na čelu Slavuj i Dukić.I sve to dobro naplatili na razne načine, la to je opšte poznato celoj republici.A glavna podrška i prva je udruženje regije Birač.Slepo slušali Slavuja I Dukića kao i danas a verovatno ne đaba odnosno vrlo dobro mi poznato.U ovome udruźenju uvek isti u predsedništvu, i samo klimaju glavom ka savezu, a rezultati rada za dobrobit logoraša nula.Uz sebe udruženjeregije Birač vara i logoraše iz Vlasenice i Rogatice.Imaju dvoicu poslušnika klimoglavaca.Iz Zvornika nikada ni jedan delegat prema savezu boe se izdaje prema vlasti, jer su oni vojska za glasanje za SNSDe.E zbog toga mi napaćeni nismo ostvarili ama nikakva prava.E zato će mi se mi iz Zvornika sami organizovati i odvoiti od vas korumpirani za vaše lične interese.A svi znamo ko je Slavuj i Dukić i kako su sve fino i dobro unovčili.Kaži Vinko zašto i zbog čega tolika podrška radnom vodu Dukića i la6ovu Slavuju.Ne vjeruje da je onako na ljepotu.....

ODGOVORITE
Name

Napaceni logoras

08.10.2019 04:36

Ovo nema nigdje sta rade, Dukic Nosovic, stimaju izbore, Nosovic je obecao Dukicu necu te procesuirati pomozi da pobijedim, radi se o parama da ponovo dijele, bruka i sramota za logorase koji su prosli golgotu.

Name

Re Zvornik

08.10.2019 07:19

Organizujte logorase u Zvorniku, podrzite ovih 7 udruzenja koja se bore za prava logorasa, a ne licne interese Dukica I Nosovica. To isto cemo uraditi I mi logorasi iz Srpskog Sarajeva stupit cemo u kontakt sa ovim udruzenjima dati im podrsu, smijenit cemo Slobodana Mrkajica koji je podrzao Nosovica UDBASA(namjestenog logorasa) ili cemo registrovati novo udruzenje. Jednostavno moramo podrzati logorase, a ne politicke namjestenike.

Name

ZVORNIK

08.10.2019 14:17

Re Zvornik budi spokojan, sami će mo se organizovati a vrata će biti otvorena za sve iskrene i ne političke poslušnike.A čudo će vas snaći kada vam javno objavim koliki je budžet saveza bio od strane republike, samo neznam kako su opravdali sretstva kada je rad saveza nula. A nisu morali ni pravdati samo je trebalo da slušaju vlast i rade u njihovom interesu.Do skorog viđenja.Pozzd

ODGOVORITE
Name

Ninko

08.10.2019 19:50

Sve dok je trenutno vazeci izborni zakon u republici srpskoj na snazi koji omogucava izborne neregularnosti samih izbora,a potom podmicivanje izabranih da mimo volje njihovih glasaca mijenjaju stranke i naplCaju svoje mandate i sto je najgore prave odnosno kreiraju obrazce izbornih pravila i ponasanja na nizim izbornim nivoima ove drustvene zajednice,a sto su izbori u vasoj organizaciji originalan primjer.

ODGOVORITE