Mektić najavio tužbu protiv ATV zbog klevete

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Dragan Mektić (SDS) je demantovao da je vršio bilo kakav pritisak i navodno ultimativno tražio od direktora Granične policije BiH Zorana Galića da policija Federacije BiH, zajedno s Graničnom policijom BiH, na teritoriji RS kontroliše istočnu granicu BIH, sa Srbijom.

Republika Srpska 05.10.2019 | 13:37
Mektić najavio tužbu protiv ATV zbog klevete
Mektić je za agenciju Beta kazao da je potpuno neistinita vijest banjalučke Alternatvne televizije (ATV) da je on, zajedno s predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem (SDA) i ministrom za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose BiH (SDS) Mirkom Šarovićem, "ultimativno tražio" od direktora Galića da pripadnici Federalne policije budu na granici BiH sa Srbijom, na teritoriji RS.

"Nikakvog sastanka o tome nije bilo u Sarajevu, kako je to objavila ATV. Ja tada uopšte nisam bio u Sarajevu", kazao je Mektić.

Dodao je da je kontaktirao Šarovića koji mu je potvrdio da nikakvog sastanka o tome nije bilo, i da je pozvao direktora GP BiH Zorana Galića, da provjeri informacije o tome.

"Pozvao sam Galića koji je demantovao da je bio takav sastanak. Pitao sam ga da li je bilo ikakvih pritisaka, kako navodi ATV, i on mi je rekao da nikakvih pritisaka nije bilo", istakao je Mektić.

ATV je  objavila da je na sastanku na kojem su navodno bili predstavnici Agencija za sprovođenje zakona na nivou BiH, kao i Zvizdić, Šarović i Mektić, "vršen žestok pritisak na Galića da počne primena Pravilnika koji je lično donio Mektić, a koji predviđa upućivanje predstavnika drugih policijskih agencija u BiH u odbranu istočne granice BiH, kao ispomoć Graničnoj policiji BiH".

ATV tvrdi da su na sastanku razgovarali i o prisustvu pripadnika Žandarmerije RS u zajedničkim patrolama sa GP BiH u kontroli granice sa Srbijom.

Najavljujući tužbu protiv ATV za klevetu, Mektić je ocijenio da se radi "o lažnoj vijesti, konstruisanoj kako bi se diskreditovali on i Šarović i predstavili kao izdajnici RS".

"Cilj je da se Šarović i ja diskreditujemo, jer nisu uspeli da nas isteraju iz Savjeta ministara BiH. Mi nemamo ništa protiv da SDA, SNSD i HDZ BiH formiraju novi Savjet ministara, ali do tada mi ostajemo u toj instituciji", istakao je Mektić.

Po njegovim riječima, kada bi srpski ministri u aktuelnom Savjetu ministara napustili te pozicije, njihove funkcije obavljali bi pomoćnici iz hrvatskog naroda. Mektić je demantovao i tvrdnje ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača da postoji "pravilnik koji je donio sam Mektić, da se policija Federacije BiH dovede na na granicu prema Srbiji".

"Lukač bi trebalo da zna da se takve stvari uređuju sporazumom, a ne pravilnikom, jer je pravilnik normativni akt, a ne sporazumni dogovor", kazao je Mektić.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović takođe je dematovao da je učestvovao na bilo kakvom sastanku o policiji i kontroli granice, kao i o stacioniranju Žandarmerije RS na granicu sa Srbijom. Šarović je pozvao da se zaustavi, kako je navedeno u saopštenju, "organizovano širenja lažnih vesti i političkih dezinformacija, koje obmanjuju javnost i koriste samo pojedincima, kao što je ta vest ATV-a".

Direktor GP BiH Zoran Galić nije se javio na pozive agencije Beta niti je odgovorio na upućena pitanja.

(Beta)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Ex

05.10.2019 12:06

Ko jos gleda ATV? To je jedna masinerija lazi. I Gebels bi im pozavidio. Ni drzavna nije nista bolja jer je pod ingerencijom trulog rezima.

ODGOVORITE
Name

Lale Banja Luka

05.10.2019 12:08

ATV je Dodikovo glasilo, panije valjda da oni mogu lagati?

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

05.10.2019 12:09

Oni i hoćeda se tuže to će svedno narod platiti a to što su objavili lako prođe kod nepismenog naroda.

ODGOVORITE
Name

mimi 53

05.10.2019 12:11

Pa sam naziv TV kuce je A (anti) T (tacne) V (vijesti).

ODGOVORITE
Name

NADA

05.10.2019 12:28

Samo tužiti pa da javnost vidi kako funkcioniše privatna država MD,jer odavno ovo nije RS

ODGOVORITE
Name

Zika

05.10.2019 12:56

Gospodine jedini si koji govoriš istinu.Naravno da ćeš tužiti ali sumnjam u krajni cin

ODGOVORITE
Name

Lana

05.10.2019 14:47

Kakav vlasnik ATV takva i televizija,neznam samo da to još iko i gleda. Mektiću, nedaj se da te lažovi isprovociraju,nepadaj na njihove laži,nije bolest sve što boli,a oni su od te bolesti oboljeli.

ODGOVORITE
Name

Modrica

05.10.2019 16:02

Nazalost ali nazalost osudjeni smo na propast sa ovom vlasti ali narode i sa ovim sto treba da dodju isto ce biti . Ko pretekne vidice .

ODGOVORITE
Name

Miromo

05.10.2019 19:10

Još jedna patka od Dodika Lukaća i Cvijanovičke očito se nečeg boje a imaju i zašto pokvarenu politiku i podmuklu na štetu svojim partnerima plasiraju u javnost kako bi tobože oni bili zaštičeni a sve prljavo smeče kojeg su oni napravili da padne po DNS i drugima tako da ih več decenije iskorištavaju i potapaju uz veliki stepen ponižavanja i priče da su nesposobni

ODGOVORITE