Jednog komšiju ubila struja, drugi umro u šumi

- Duško Vukoman (39) iz Trnova, kod Šipova, nastradao je prekjuče od strujnog udara na trafo-stanici u ovom selu, a vijest o njegovoj pogibiji dodatno je ovo mjesto zavila u crno, jer su baš tada pripremali sahranu svog komšije i rođaka Daneta K. (49), čije su tijelo noć ranije pronašli u šumi.

Republika Srpska 04.10.2019 | 07:55
Jednog komšiju ubila struja, drugi umro u šumi
Kako "Nezavisne" saznaju od mještana, Vukoman je nastradao kada je na trafo-stanici pokušavao da sam provjeri zašto nema struje u selu.

Naime, neko vrijeme dio sela je bio u mraku, a nastradali muškarac je na svoju ruku otišao da provjeri o čemu se radi kada se desila tragedija.

Kako kažu mještani, nedavno se bio i oženio.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad su nam potvrdili da im je juče prijavljeno da je kod trafo-stanice u Trnovu pronađeno tijelo D.V.

Dodali su da im je u Domu zdravlja Šipovo potvrđeno da je u srijedu oko 18 časova u ovu ustanovu dovezeno tijelo muškarca, a o svemu je obaviješten tužilac OJT Banjaluka, koji je juče trebalo da izvrši uviđaj.

Vijest o Vukomanovoj pogibiji dodatno je potresla ovo malo mjesto, koje se inače nalazi između Šipova i Mrkonjić Grada, jer se dan ranije tu desio još jedan smrtni slučaj.

Naime, Dane K. iz ovog mjesta prethodni dan otišao je u šumu kako bi pripremio ogrev, a kada se nakon nekog vremena nije pojavio porodica ga je odlučila potražiti.

Njegovo tijelo pronađeno je u kasnim večernjim satima na lokalitetu Kizine kolibe, a kako su nam potvrdili u policiji, slučaj im je prijavljen nešto iza ponoći.

"Uviđaj na mjesta pronalaska tijela D.K. izvršili su policijski službenici Policijske stanice Šipovo zajedno s mrtvozornikom Doma zdravlja Šipovo. Ustanovljeno je da na tijelu preminulog nema povreda i da se radi o prirodnoj smrti", naveli su iz policije.

Kako su nam rekli, o ovom događaju je obaviješten tužilac OJT Banjaluka.

"On je imao veliki operativni zahvat na srcu i nije mogao obavljati teže poslove, ali eto borba za život bukvalno ga je i koštala života jer ga je po svemu sudeći srce izdalo u šumi", rekao je izvor "Nezavisnih".

Dane K. je juče sahranjen u Trnovu, koje dijelom pripada Šipovu, a dio sela je na području opštine Mrkonjić Grad.

Iako službeno pripadaju različitim opštinama, nastradali muškarci su, kako su nam rekli mještani, živjeli udaljeni oko tri kilometra, a ovo ionako pusto selo iznenada je, skoro u danu, ostalo bez dva stanovnika

(Nezavisne)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Životna ironija

04.10.2019 10:22

Ovaj slučaj je, na žalost, dokaz da se nije igrati sa strujom, pogotovo pod visokim naponom. To treba prepustiti isključivo kvalifikovanim osobama, jer je čovjek na pravdi Boga, izgubio život. Drugi slučaj, predstavlja teškoću življenja u današnje vrijeme, gdje i bolesni ljudi, moraju više raditi da prehrane porodicu, da bi opstali uopšte.

ODGOVORITE
Name

A nije C

04.10.2019 10:43

A kvalifikovani da odu na posao i poprave stvar, da rade svoj posao, a ne da selo, grad nema struju, pije nečistu vodu, šta god, da nam se pruži informacija. Ljudi bi sačuvali svoje živote, ali na sveopštu našu žalost stradaju svakodnevno u bunilu brige oko svog i sebe.

Name

Marko

05.10.2019 08:15

Što se tiče struje i vranama na grani je jasno da na distribucijskoj mreži mogu da rade stručno osposobljena lica ,a ako već jesu onda se sve manipulacije na prekidačima izvode uz saglasnost dispečarskog centra koji upravlja mrežom ako ga već imaju ispad jedne faze verovatno sn.kod nas je to tako sve kako ćemo lako ćemo

ODGOVORITE
Name

Dragan

01.02.2024 13:32

Slzem se sa vama nema potrebe da sad ti ili ja idemo na trafo stanicu i projeravamo zasto nema struje nek svako radi svoj posao sto je skolovan za to, a tog lika sam lično poznavao i bio je malo poremecena osoba volio je popiti malo vise itd da neduljim vise a imao bi sto god da pisem pozzdrav.