Savić "Lider održivog razvoja Podunavlja"

Načelniku opštine Lopare Radu Saviću uručena je nagrada "Lider održivog razvoja Podunavlja" u okviru osmog "Dunavskog biznis foruma" koji se danas i sutra održava u Master centru Novosadskog sajma.

Republika Srpska 03.10.2019 | 20:04
Savić  "Lider održivog razvoja Podunavlja"
Saviću je uručena nagrada za postignute rezultate na povezivanju ljudi, ideja i tržištu regiona, te za razvojnu perspektivu opštine Lopare i uspostavljanje poslovnih veza u regionu.

"Ovo je podstrek za budući rad, da bude još bolji i snažniji", rekao je Savić i dodao da je to i priznanje njegovim saradnicima i privredi majevičkog kraja.

Predsjednik žirija profesor Univerziteta u Novom Sadu Radovan Pejanović rekao je, obrazložući nagradu, da je u posljednje dvije godine na području Lopara zaposlenje dobilo 400 građana.

"Oživljeni su i privredni kapaciteti koji nisu radili više od 10 godina, opština Lopare našla je uspješne strateške partnere koji su garant razvoja", istakao je Pejanović.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković pohvalio je, uručujući nagradu, opredjeljenje Lopara da prvenstveno jača bazu produkcije u stočarstvu, zanatstvu i maneulnoj proizvodnji.

"Opredjeljenje opštinske uprave u Loparama jeste da razvija upravo bazu i dovodi investitore", rekao je Đoković.

Organizatori foruma su "Medija invent", Unija poslodavaca Srbije, Udruženje za evropsku teritorijalnu saradnju Slovenije TERIS, Institut evropskih regiona iz Salcburga i klaster "Ekopanonija" iz Novog Sada, a održava se pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Pokrajinske vlade i grada Novog Sada.



(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

strašno

04.10.2019 06:25

I to si kupio. Svi mi dobro znamo kako se živi u Loparama i da je to najnerazvijenija i najzaostalija opština, čega se pametan stidi budala se ponosi.

ODGOVORITE
Name

momo

04.10.2019 07:32

Eeee ovo je debelo kostalo

Name

re momo

04.10.2019 08:16

odakla mu tolike pare kad je poštenjačina, svi mi pošteni nemamo para.

Name

Kompleks

04.10.2019 08:30

Jao kompleksasa. Kakve veze imaju lopare sa dunavom? Ko i budimpesta sa egejskim morem

Name

re

04.10.2019 09:52

Čovječe shvati jednom da te narod neće i ne može vidjeti očima, ne možeš na silu držati tu vlast, i nasino se nametati, dosta je više bilo tebe.

ODGOVORITE
Name

loparac

04.10.2019 11:10

Hoće, hoće, al kad se isključi struja po zatvaranju birališta.

Name

lopare

04.10.2019 11:55

Jadna ova siromašna opština koju je zarobila i okupirala hobotnica vladajuće oligarhije iz opštine koja se tu decenijama ukorijenila i neda narodau da živi. Od 27 miliona maraka dobijenih od vlade za pomoć nerazvijenim opštinama ovaj narod nije dobio ni jednu fabriku, ni jedno radno mjesto, ni marke nije vidio. A ovde se dijele priznanja za uništenje opštine.

ODGOVORITE