Budžet Ugljevika u suficitu skoro pola miliona KM

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik usvojili su izvještaj o izvršenju budžeta opštine Uljevik za prvo polugodište ove godine koji je u suficitu u iznosu od 454. 066 КM.

Republika Srpska 30.09.2019 | 14:29
Budžet Ugljevika u suficitu skoro pola miliona KM
Budžetski prihodi za šest mjeseci ove godine iznosili su 5.344.957 КM dok su rashodi u iznosu od 4.890.891 КM.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić izrazio je zadovoljstvo pozitivnim stanjem u budžetu.

„Pozitivan bilans budžeta će nam omogućiti da nastavak aktivnosti planova koji su pred lokalnom zajednicom“, rekao je Perić.

Na skupštinskom zasijedanju imenovani su Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Predrag Vujević i Vršilac dužnosti direktora Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Ugljevik Milorad Jovčić

Predsjednik SO Ugljevik Đoko Simić istakao je Odluke o stipendiranju redovnih studenata za školsku 2019/2020 godinu i otkupu zemljišta za proširenje groblja u Donjem Zabrđu.

Simić je ocjenio da Skupština Ugljevika ima dobar rad tokom cijelog mandata i izrazio uvjerenje da će do kraja mandatnog perioda tako i ostati.

Odbornici su prihvatili rješenje o davanju saglasnosti na isporuku toplotne energije za grejnu 2019/2020 sezonu u kojoj je korisnicima grijanja stambenog prostora cijena 1,43 КM po metru kvadratnom dok je za korisnike grijanja poslovnih prostora 2,75 КM po metru kvadratnom.

Prihvaćene su informacije o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja za prvo polugodište ove godine, o stanju toplotne toplovodne mreže u Ugljeviku za grejnu 2019/2020 sezonu, o početku rada osnovnih i srednje škole na području opštine Ugljevik u školskoj 2019/2020 godini kao i analiza stanja u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Javnoj ustanovi Dječiji vrtić „Duško Radović“.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar