Zlojutro iz SDS na skupu mladih u Kaljiningradu

Vrašilac dužnosti predsjednika Mladih SDS Nikola Zlojutro je prisustvovao Međunarodnoj konferenciji o bezbjednosti i saradnji u Evropi koja je prošle sedmice održana u Кaljiningradu, na koju je došao na poziv „Mlade Garde", podmlatka vladajuće stranke u ovoj zemlji Jedinstvene Rusije i vladine agencije "Rosotrudičestvo".

Republika Srpska 30.09.2019 | 13:53
Zlojutro iz SDS na skupu mladih u Kaljiningradu
Međunarodnu konferenciju je organizovalo Rosotrudičestvo, agencija Ministarstva inostranih poslova Rusije u saradnji sa Jedinstvenom Rusijom kao dio projekta "New generation".

Zlojutro kaže da je počastovan pozivom i učešćem na ovako važnom događaju.

„Učestvovati na ovakvoj konferenciji i predstavljati Srpsku demokratsku stranku je prije svega velika čast. U protekla tri dana smo razgovarali o mnogim temama koje su značajne za Evropu, a svakako i za Republiku Srpsku. Takođe sam obavio veliki broj razgovora sa domaćinima, kao i sa delegatima iz drugih evropskih zemlja prilikom kojih smo otvorili temu o saradnji“, kazao je Zlojutro.

On ističe da je u dijelu konferencije na kojoj se razgovaralo o ekologiji učesnike upoznao sa problemom gradnje odlagališta nuklearnog otpada koji Hrvatska namjerava napraviti neposredno uz našu granicu, a samim tim i Nacionalni park prirode Una, te sa negativnim posljedicama koje bi nastale ako taj plan bude sproveden u dijelo.

Na konferenciji na kojoj su učestvovali delegati iz 32 zemlje je jasno naznačeno da su u 21. vijeku prioriteti međunarodne politike Ruske Federacije mir i saradnja i da je Rusija garant stabilnosti na globalnom nivou. Takođe, zaključeno je da klimatske promjene sve više ugrožavaju čovječanstvo što zahtijeva odlučne akcije u suzbijanju štetnog uticaja na našu planetu.

Među učesnicima su se još našli predstavnici većine zemalja Evrope, ali i visoki zvaničnici Ruske Federacije, Andrej Turčak i Andrej Кlimov, kao i Vlade Srbije, Nenad Popović i Marko Đurić, saopšteno je iz SDS-a.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Buducnost

01.10.2019 20:33

Sto vise ukljuciti mlade obrazovane ljude.

ODGOVORITE