Sindikalci tužili bijeljinski ''Žitopromet"

Sindikalne organizacije „Žitoprometa“, koja od poslovodstva ovog preduzeća potražuje više od 22. 000 KM na osnovu duga proisteklog iz sporazuma koji je poslovodstvo „Žitoprometa“ potpisalo sa Sindikalnom organizacijom ovog preduzeća 16. jula prošle godine.

Republika Srpska 25.09.2019 | 14:52
Sindikalci tužili bijeljinski ''Žitopromet"
Tužilac u ovom sporu, Sindikalna organizacija „Žitoprometa“, ostala je u cjelosti kod tužbenog zahtjeva, zahtijevajući i isplatu zakonske zatezne kamate, počev od prvog avgusta 2018. godine, sve do konačne isplate.

Tužilac je proširio tužbeni zahtjev, jer u vrijeme podnošenja tužbe, kako su obrazložili predstavnici Advokatske kancelarije „Stevanović“, na naplatu nije bilo dospjelo šest rata iz navedenog sporazuma u pojedinačnim iznosima od po 3.667 KM, počev od prvog avgusta 2018. do januara 2019. godine.



Punomoćnik tuženog osporio je pravni osnov i visinu duga, obrazloživši da se veći dio duga odnosio na pozajmice koje su davane radnicima od strane Sindikalne organizacije, naglasivši da taj dio duga predstavlja obavezu svakog radnika koji je pozajmicu i uzeo. Punomoćnik tuženog je izjavio na sudu da je u septembru i oktobru prošle godine bio organizovan nezakonit štrajk radnika u „Žitoprometu“, da oni nisu ni zaradili plate, te da je izmirenje navedenih obaveza zbog administrativne zabrane bilo dodatno onemogućeno.

Punomoćnik tužioca predložio je provođenje materijalnih dokaza, među kojima je i sporazum o uslovima i rokovima izmirenja dospjelih obaveza dužnika od 16. jula 2018. godine, te angažovanje vještaka ekonomske struke koji će utvrditi visinu i strukturu duga prema radnicima. Glavna rasprava u ovom sudskom sporu zakazana je za 29. oktobar.
Sutra 26. septembra u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini biće održano ročište na kome će se utvrđivati uslovi za otvaranje stečajnog postupka u „Žitoprometu“.

(Dešavanjaubijeljini)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Vjetar

25.09.2019 13:42

Steta,mislim zbog takvog mlinskog kapaciteta ali s poslovno neadekvatnim vlasnikom stecaj je jedino rjesenje. Imao je Pavlovic vise od 15 mjeseci da nesto rijesi ali bez zelje,ideje,plana,nema rjesenja.Imao je kupaca vise od 15 ali on ne trazi rjesenja naprotiv pravi probleme i zeli da se prikaze zrtvom iako je to sve suprotno.Nista mu nijedna vlast nije kriva nego on sam.Pominjanje vlasti je samo izgovor za promasaje i samovolju pojedinca olicenog u S.P. i D.S. Ako iko moze da radi to je Zitopromet. Pekarski proizvodi su bili vrh,kvalitet za kojim se cezne svaki put kad ste pred odlukom koji hljeb kupiti.A sada je sve tamo u haosu,nema struje,vode,nema RADNIKA STVARALACA....

ODGOVORITE
Name

Zika

25.09.2019 14:53

Pa ovaj Stevanovic je pravi mafijaš kao i svi zaposleni kod njega.Mene su zakinuli čitavih 7000 hiljada maraka i nikom nista

ODGOVORITE