Dačić: Mjesto Srbije i cijelog regiona je u EU

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić prisustvovao je tradicionalnoj neformalnoj večeri koju je za lidere sa Zapadnog Balkana, na marginama 74. zasjedanja Generalne skupštine UN, organizovala visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini.

  • Vijesti
  • Region


On je naglasio da se Srbija zalaže za dijalog sa Prištinom i pronalaženje kompromisnog rješenja i izrazio očekivanje da će naredni visoki predstavnik EU nastaviti odlučnije da doprinosi tom procesu u cilju postizanja rješenja prihvatljivih za sve strane, uz istovremeno insistiranje na ispunjavanju preuzetih obaveza.

Striktno poštovanje zaključenih i dogovorenih okvira regionalne saradnje od strane svih učesnica u regionu, bez izuzetka, je preduslov uspješne realizacije i unapređenja regionalne saradnje, naznačio je Dačić.

Takođe je istakao da punopravno članstvo u EU predstavlja ključni spoljnopolitički prioritet Srbije.

Naglasio je da je mjesto Srbije i čitavog regiona upravo u EU.

Šef srpske diplomatije istakao je da se Srbija zalaže za mir i stabilnost u regionu i da je regionalna stabilnost jedan od spoljnopolitičkih prioriteta kojima je Srbija posvećena.

Dačić je zahvalio Federiki Mogerini na dosadašnjem radu i poželio uspjeh i sreću u budućem angažmanu.

Svi učesnici večere izrazili su solidarnost sa Albanijom i albanskim narodom, koju je tokom vikenda pogodila serija zamljotresa, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

(Tanjug)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Joja

23.09.2019 17:59

neeeeeeeee

W

23.09.2019 18:24

Šta reći sad na sve ovo

Da predju na djela.

Sasvim OK

23.09.2019 20:09

SMIJEŠNI DODIK

23.09.2019 18:44

Ma ovo je vise da izvinete, je.e lud zbunjenog!!! Hahahahaha

Zika

23.09.2019 19:15

Po naravno da će biti bolje za sve.Konacno si i ti shvatio da je to neminovno.Samo pravite sto veći pritisak na dođu da i on shvati da je to najbolje

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.