Nakon ljetne pauze, počela sjednica NSRS

- U Banjaluci je počela sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude konstatovana ostavka ministra trgovine i turizma Srpske Dragice Кovač, koju je lično zatražila.

Republika Srpska 17.09.2019 | 10:30
Nakon ljetne pauze, počela sjednica NSRS
Osim prijedloga odluke o konstatovanju ostavke Кovačeve, poslanici će razmatrati, po hitnom postupku, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

Na dnevnom redu sjednice su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o notarima - po hitnom postupku i Prijedlog zakona o ličnom imenu.

Pred poslanicima biće i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o pravosudnom ispitu u Republici Srpskoj, te Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o nasljeđivanju.

Ranije su sa prijedloga dnevnog reda Zakonodavni i Odbor za privredu skinuli Nacrt zakona o zabrani prodaje državnog kapitala u Republici Srpskoj ofšor- kompanijama - prijedlog narodnog poslanika Nebojše Vukanovića.

Dnevni red usvojen je bez rasprave jer se u skladu sa članom 127 skupštinskog Poslovnika predloženi smatra usaglašenim ako niko od narodnih poslanika ili drugih ovlaštenih predlagača zakona ne podnese u pisanom obliku prigovor, najkasnije 24 časa prije zakazane sjednice.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je da će dan za glasanje o apsolviranim tačkama dnevnog reda biti u četvrtak, 19. septembra. 

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

re

17.09.2019 08:48

Jeste kriminalci radili ste pola godine samo za sebe za taj odmor, narodu ste samo diktat laktaškog kriminalca zaveli.

ODGOVORITE
Name

Ko

17.09.2019 11:12

Ko je branio narodu da radi?