Dvadeset dana šrajkuje glađu, nikoga nije briga

Danas se navršilo 20 dana kako Milenko Manojlović protestuje pored zgrade Vlade Republike Srpske, međutim niko od zvaničnika mu se nije obratio. Prije odluke da krene sa štrajkom, kaže Manojlović, pokušavao je da animira republičke institucije da se pozabave njegovim otkazom u Rudniku i termoelektrani Ugljevik, međutim i pored obećanja niko nije reagovao.

Republika Srpska 14.09.2019 | 20:50
Dvadeset dana šrajkuje glađu, nikoga nije briga
Dvije godine sam obilazio sve institucije i pisao zvaničnicima kako bi ova nepravda bila ispravljena, kaže Manojlović. On je u martu 2018. godine putem telefonskog uključenja u emisiju Puls BN televizije, zatražio od predsjednika parlamenta Srpske da pomogne, jer niko od zvaničnika nije htio da ga sasluša.

Međutim sastanak sa Čubrilovićem nije se dogodio. Manojlović kaže da je dolazio u zgradu Narodne skupštine, međutim predsjednik parlamenta je tada bio zauzet, pa su ga primili Čubrilovićevi savjetnici.

Narodna skupština nije jedina republička institucija kojoj se Manojlović obraćao, međutim i dalje ništa nije urađeno na ispitivanju okolnosti pod kojima je izgubio posao.

Iz Ministarstva energergtetike i rudarstva je saopšteno da je resorni Petar Đokić preporučio da se ponovo razmotre činjenice vezane za radno pravni status Manojlovića, ali da Ministarstvo ne može da utiče na zapošljavanja radnika u privrednim društvima. Milenko Manojlović međutim kaže da od štrajka neće odustati dok institucije ne počnu da rade svoj posao i ispitaju zbog čega je dobio otkaz.



BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ledenice

14.09.2019 19:06

Cubrilovic se brine kako dobiti jos koji stan.

ODGOVORITE
Name

U banana državi

15.09.2019 06:02

Je jedini način da budeš primijećen, ako imaš sreće da dispiješ u medije! A to što ćeš obilaziti "institucije" i visokopozicionirane guzonje, od toga nažalost, nema ništa, jer oni nisu tu da pomažu narodu, već da pomažu sebi!

Name

Sramota

14.09.2019 20:44

Ovaj čovjek je sinonim za nepravdu i neodgovornost vlasti, u odnosu na radnika, prvenstveno čovjeka. Sistem i društvo su postali surovi, bez imalo empatije za nepravednu situaciju, u kojoj se nađemo kao pojedinci, pa i društvo. Gladovanje ovog čovjeka, a gladnog prvenstveno pravde, predstavlja "nebrigu odgovornih", bolje rečeno, bahatost i krajnji bezobrazluk.

ODGOVORITE
Name

Rr

15.09.2019 10:25

Nije to bas sve tako kako on prica

ODGOVORITE
Name

Direkt

15.09.2019 11:52

Pa dobro, nije ih bas 100 posto briga, vec 99 odsto. :)))