Povreda "zmaja", upitan za Fince i Grke!

Haris Duljević, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, povrijedio je zadnju ložu i prema prvim, nezvaničnim procjenama s terena bi mogao izostati do mjesec dana.

  • Sport
  • Fudbal


Kako su istakli iz francuskog prvoligaša Nima, Duljević se s reprezentativnih utakmica "zmajeva" protiv Lihtenštajna (5:0) i Jermenije (2:4) vratio s povredom te će propustiti subotnje prvenstveno gostovanje kod "fenjeraša" Dižona, prenijela je "Anadolija".

Iako u ovom trenutku nije izvjesno koliko će izostati s terena, pretpostavlja se da bi pauza mogla potrajati i do mjesec dana, čime bi Duljević mogao bio upitan i za utakmice nacionalnog tima BiH protiv Finske 12. oktobra u Zenici, kao i tri dana kasnije u Atini s Grčkom.

Ipak, u trenutno trinaestoplasiranoj ekipi Lige 1 nadaju se da će se Duljević brzo oporaviti, odnosno da će pauza biti kraća od očekivane.

Duljević je ljetos iz Dinamo Drezdena, člana Druge lige Njemačke, prešao u Nim za koji je do sada odigrao sva četiri prvenstva susreta. Dva puta je počeo mečeve, protiv Bresta (3:0) i Nice (1:2), dok je u dva navrata u igru ulazio s klupe za rezervne igrače - Monako (2:2) i PSŽ (0:3).

Izvor: mondo.ba/Anadolija

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.