Hadžići: U pucnjavi jedna osoba teško povrijeđena

U pucnjavi koja se juče dogodila u Hadžićima povrijeđen je A. O, a policija je uhapsila A. B. (41) iz Kiseljaka, za kojeg je utvrđeno da je pucao iz pištolja.

Bosna i Hercegovina 02.09.2019 | 15:22
Hadžići: U pucnjavi jedna osoba teško povrijeđena
Kako je navedeno iz MUP Kantona Sarajevo, juče u 21.30 časova dispečer. Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo obavijestio je policiju u Hadžićima da je u ulici Gornji Zovik, usljed upotrebe vatrenog oružja, došlo do povređivanja jedne osobe.

Izlaskom na lice mjesta policajci su zatekli povrijeđenog A. O, kojeg su ljekari Hitne pomoću zbrinuli na licu mjesta te ga prevezli u Klinički centar Sarajevo. Utvrđeno je da je riječ o teškim tjelesnim povredama i zadržan je na daljnjem liječenju.

Takođe, lakše tjelesne povrede zadobio je A. B, koji je zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju. 

Od A. B. je oduzet pištolj CZ, s okvirom i 14 metaka kalibra devet milimetara. Policija je utvrdila da je iz pištolja pucao A. B. pa je uhapšen sinoć u 2.35 časova. On je ostao na Klinici za ortopediju pod nadzorom policije.

Njemu se na teret stavlja teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti, ljudi i imovine, a u vezi s krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti.

(Avaz)

Komentari / 0

Ostavite komentar