Ramuš Haradinaj otkrio pravi razlog ostavke

Odlazeći premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj prvi put je priznao da je bio primoran da podnese ostavku zbog međunarodnog pritiska u vezi sa ukidanjem taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, prenosi prištinska Gazeta expres.

Region 31.08.2019 | 09:33
Ramuš Haradinaj otkrio pravi razlog ostavke
Haradinaj je u intervjuu za EkonomiksOnline kritikovao zemlje Kvinte, koje, prema njegovim riječima, vrše stalne pritiske na Prištinu, ali ne i na Beograd.

On tvrdi da će, ako se takav pritisak nastavi, doći do destabilizacije Balkana. 

"Zemlje Kvinte su saveznici Kosova, ali su zainteresovane za dobre odnose sa Srbijom. Oni moraju da shvate da ne treba vršiti pritisak na Kosovo jer je taj pritisak čudnim mjerama primorao vladu da podnese ostavku. Ako žele destabilizaciju Kosova ili povratak krize na Balkan, oni to mogu učiniti, ali tu ne pobjeđuje ni Kosovo, ni region, ni međunarodna zajednica. Došli su do svog cilja, mogu nas ubiti ako žele, ali više ne mogu da nas ubijede pod pritiskom", rekao je Haradinaj.

On je smatra da zemlje Kvinte moraju da vrate pritisak na Srbiju, koja, kako je rekao, nedvosmisleno uslovljavala započinjanje dijaloga ukidanjem taksi.

"Šta će nam onda tražiti za priznanje ako samo za početak dijaloga traže tržište", kaže Haradinaj.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Lik

31.08.2019 09:41

Pa odradili ste za Nato što su tražili.Napravili su bazu.Oslobodili se osiromašenog uranijuma,dobili viša uticaja na zemaljskoj kugli,obigatili se na srbijanskoj(srpskoj)imovini.Vi ste podigli spomenike što su nas sve skupa opljačkali i šta im sada trebate vi.Vi ste bili suvereni do raspada a sada ste potlačeni narod!

ODGOVORITE
Name

Sotono neljudska

31.08.2019 10:01

Ubio je tebe tvoj zakrzljali zlocinacki um u pojam,ali na zalost i neduzne ljude..... Sta si umislio?! Kosovo je Srbija, Srbija je Kosovo!

ODGOVORITE
Name

Dora.

31.08.2019 13:46

Kosovo je Srbija bilo i biče, Smrt fašizmu a sloboda Narodu.

Name

Nostradamus

31.08.2019 12:02

Pa izgleda da ce nam i Albanci biti za primjer.Jedino kod nas bilo sta se desi niko ni da pomisli da podnese ostavku cak silom brani svoj polozaj.

ODGOVORITE