"Pošte Srpske" dobile konačno Nadzorni odbor

„Pošte Srpske“ dobile su novi Nadzorni odbor kojim će predsjedavati SNSD-ov Slobodan Gavranović, bivši gradonačelnik Banjaluke.

Republika Srpska 26.08.2019 | 18:08
"Pošte Srpske" dobile konačno Nadzorni odbor
Vanredna sjednica Skupštine akcionara održana je u petak, a u Nadzorni odbor imenovani su Slobodan Gavranović (SNSD), Željko Kovačević (SNSD), Boris Dmitrašinović (SP), Željko Dubravac (DNS) i Jelena Vidović kao član iz reda manjinskih akcionara.

Mandat članova Nadzornog odbora traje četiri godine, a bilo je predloženo da imaju mjesečnu neto naknadu od 400 KM. Međutim iz „Pošta“ nisu naveli da li je ta odluka o visini naknade usvojena.

Do sada je predsjednik Nadzornog odbora “Pošta” bio Željko Kovačević, a članovi Bore Mitrić, Željko Dubravac, Miladin Stjepanović i Rastko Pavlović.

Od starih članova NO, u tom tijelu ostaju Kovačević i Dubravac.

Nadzornom odboru „Pošta“ je zaključno s martom ove godine istekao mandat, nakon čega su imali „privremeni“ status.

Portal CAPITAL objavio je početkom avgusta da su u „Poštama“ zaobišli zakon da imenuju Nadzorni odbor.

Naime, Skupština akcionara je već dva puta imenovala privremeni Nadzorni odbor tog preduzeća, iako zakon to ne dozvoljava.

Za sjednicu koja je održana u petak bilo je najavljeno treće imenovanje privremenog Nadzornog odbora, ali su polovinom avgusta izmijenili dnevni red na način da umijesto privremenog, imenuju novi Nadzorni odbor.

Izvor CAPITAL-a iz „Pošta“ je tvrdio da se imenovanje novog NO odugovlačilo dok v.d. direktora „Pošta“ Miladin Radović nije imenovan za direktora, što se desilo 5. avgusta na sjednici privremenog NO. Tek nakon što je ta odluka stupila na snagu, na dnevni red Skupštine akcionara stavljeno je imenovanje novog Nadzornog odbora.

„Radoviću je mandat v.d. direktora trajao do 1. septembra, ali je privremeni odbor požurio da ga imenuje za direktora, jer se Radović plašio da neće imati podršku novog Nadzornog odbora“, rekao je izvor iz „Pošta“.

(Capital)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Celinac

26.08.2019 17:10

Celinac je uz Zeljka Dubravca i DNS. Dole ona propalica izdajica Zoran

ODGOVORITE
Name

Dosta vise

26.08.2019 19:45

Zeljko Dubravac je ista propalica i izdajica ko i Zoka Spasojevic, zajedno su Strsko i Zoka krali placeve po Celincu i sad je pukla tikva. Zajedno su Zeljko Dubravac i Zoka Spasojevic kupovali diplome cak u Novom Sadu.

Name

Igipop

27.08.2019 07:55

Čuj ovoga uz tebe je...Kakav Bot alpinistički

Name

Мирослав

26.08.2019 17:20

Па без овога Ковачевића ништа неможе пропасти, од царина РС па на овамо гдје се он појави уде у пропаст, па ћемо видјети у догледно вријеме и за поште, навалили ови експреси.

ODGOVORITE
Name

ZA MIROSLAVA

26.08.2019 22:33

KVAČEVIĆU GROBARU KONTROLIŠI POŠTE A ĐURO BERONJA ELEKTRO KRAINU MALO VAM BILO. GA RANOVIĆ USPJEŠNO BIO GRADONAČELNIK BL A SADA GROBAR. MRŠ LOPOVI.

Name

Crni Gavrane

26.08.2019 19:09

Ovaj stari isluženi Dodikov kadar je sebi ponovo obezbedio fotelju. Gavrani nikad ne umiru Eeee, moj narode naivni, za koga ste dali glasove!? E pa sad tražite vize Njemačke. Malo mu je bilo dok je bio gradonačelnik Banjaluke, pa mu treba još para dati da pojača penziju. Šta ćeš treba razumjeti čovjeka.

ODGOVORITE
Name

hahhahaha

26.08.2019 19:55

a u brodu nema postara, dao otkaz otisao u njemacku...nema ko postu raznositi....e tugo moja...evo i poste dobile grobare...da opravdaju sve lopovluke vladajucih

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

27.08.2019 09:18

Ovo su najveće šprdačine i podsmijavanje svakom zdravom razumu i logici...ako ovi lopovi mogu nekog da kontrolišu onda sve što nam se dešava u privredi i društvu smo i zaslužili..... Nije čudo što ova mladost ode...sretno im bilo , bar ih njegov ne krade i bar zna zašta radi....

ODGOVORITE
Name

Mrki

27.08.2019 12:06

Odkud to da se desi NEMOGUCE a tako jako preduzece ?

ODGOVORITE
Name

Direkt

27.08.2019 15:39

Jaka firma, a rashodi jos jaci.