Državljanki BiH oduzeli pasoš i prijetili smrću

Policijska uprava splitsko-dalmatinska podnijela je Državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv dvoje državljana Hrvatske zbog sumnje da su iskorištavali osamnaestogodišnju državljanku BiH koja se javila na oglas za čuvanje djeteta, a kojoj su potom oduzeli pasoš i prijetili smrću.

Region 26.08.2019 | 15:35
Državljanki BiH oduzeli pasoš i prijetili smrću
U saopštenju iz ove uprave se navodi da je riječ o dvadesetdevetogodišnjaku i tridesetogodišnjakinji koji se sumnjiče da su počinili krvično djelo trgovina ljudima na štetu državljanke BiH.

Кako se navodi, državljanka BiH se 12. jula javila na oglas za čuvanje djeteta i došla u Hrvatsku u dogovoru sa pomenutim licima koji se sumnjiče da su joj tom prilikom oduzeli pasoš i odbili da ga vrate.

Nakon toga su je, kako se ističe, pored dogovorenog posla čuvanja djeteta, iskorištavali i za druge poslove.

"Za obavljeni rad nije bila plaćena, te se nije mogla slobodno kretati bez njihove pratnje, a navedeno je bilo propraćeno i prijetnjama smrću od dvadesetdevetogodišnjaka", navode iz policije.

U saopštenju se dodaje da je državljanka BiH 23. avgusta uspjela da pobjegne iz stana i da pozove policiju. Pružena joj je ljekarska pomoć, te je utvrđeno da nije povrijeđena.

Dvadesetdevetogodišnjak i tridesetogodišnjakinja su nakon kriminalističke obrade u prvoj Policijskoj stanici Split uz krivičnu prijavu sprovedeni u pritvor.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Nemoj

26.08.2019 13:47

Ma nece to Rvati.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

26.08.2019 17:04

Pa institucije to jest Mup radi svoj posao to je najvaznije. nije kao policija Republike Srpske oni bi uhapsili zrtvu a djelate zastitila.Nije potrebna tolika mrznja prema Hrvatskoj jer od mrznje ne znas da razmisljas.

Name

Re

26.08.2019 19:07

Zar opet Split, pa taj Split je crna rupa

ODGOVORITE
Name

E

27.08.2019 11:09

srna rupa je cijela Hrvatska netreba tamo uopšte Ici ni na more niti traziti bilo kakvog posla tamo uzas od tih ljudi.

Name

Miromo

26.08.2019 20:08

Policija u Hrvatskoj je profesionalna i vjerujem da če debelo platiti za taj zločin prema nevinoj curi koja je došla za nevolju da zaradi dinar ko zna možda je loše stanje u familijifamiloji i tražila da pomogne ili za dalje školovanje sirotica

ODGOVORITE
Name

Ds

27.08.2019 06:02

Platiće debelo ako je cura Hrvatica ili muslimanka iz BiH ali ako je Srpkinja piši propalo.