Mektić: Dodik da održi riječ i ukine Tužilaštvo

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić pozvao je srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika da održi datu riječ i nakon 5. septembra uspostaviti prvobitni dejtonski sistem i uređenje BiH.  

Bosna i Hercegovina 26.08.2019 | 08:14
Mektić: Dodik da održi riječ i ukine Tužilaštvo
Mektić je na svom tviteru komentarisao raniju Dodikovu izjavu u kojoj je kazao da će, ukoliko ne dođe do formiranja vlasti na nivou BiH do 5. septembra, ukinuti sistem indirektnog oporezivanja, te nadležnost Tužilaštva BiH i SIPA na teritoriji Republike Srpske, kao i poništiti sve nametnute odluke visokog predstavnika međunarodne zajednice.



– Naravno da to poštujemo. Ali, 5. septembra si najavio rasturanje vojske,  indirektnog oporezivanja, SIPA, Tužilaštva BiH, a nešto ti ne vjerujemo pošto često mijenjaš mišljenja i stavove. Očekujemo da ostaneš od riječi. Nemoj da se pokolebaš – poručio je Mektić u svom stilu srpskom članu Predsjedništva BiH.

Podsjećamo, Dodik je u nekoliko navrata ponovio da će Srpske povući radikalne mjere ukoliko se ne ispoštuje raniji dogovor trojice lidera –SNSD, SDA i HDZ BiH o formiranju Savjeta ministara do 5. septembra ove godine.

(Srpskainfo)

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

SVAKAKO

26.08.2019 06:52

Naravno da hoće, ali MALO SUTRA!!!

ODGOVORITE
Name

Haha

26.08.2019 07:14

maloo morgennnnn! jedino ako bi mu vulin pomigao sve to da odradi!!njih dva su jaka jacih nema na ovim prostorima !!! oni i vojska !! strucnjaci za vojsku najaci u regionu!! jos kad bi i tetka iz Kanade pripomogla hahaha

Name

Sale

26.08.2019 07:18

A šta ti predlažeš na ovo gušenje države od strane SDA?

Name

Re

26.08.2019 07:34

Mektić, da je pravi predstavnik RS i srpskoga naroda bi bio prvi za to, da se ta neustavna institucija što pre ukine. Naravno njemu je važnije, da napada Dodika, pa neka košta koliko košta, I RS nije mala cijena samo da Dodiku napakosti.

Name

Re Za Re

26.08.2019 11:04

A kako bi ti to uradio, ajde malo nas prosvijetli.?

Name

Direkt

29.08.2019 01:01

Dodik bi da vrati ovlastenja, a koje je prijethodno upravo on ukinuo. Ja bih prvi bio za to da se npr. vrati Brcko RS, ali ne moze, posto je Dodik, pored toga sto je dao Brcko u Distrikt, jos je pritom kasnije izignorisao arbitra RS za Brcko Sinisu Karana tako da je pozicija RS oko Brckog dodatno ugrozena, zahvaljuci Dodiku. Nista bolje ni sa drugim slucajevima prenosa nadleznosti, iza kojih dominantno stoji Dodik. Taknuto maknuto. Ne mozes vratiti kad tebi odgovara. Milorade, bolje nemoj dalje urusavati RS organizovanim kriminalom i korupcijom, nego sto pokusavas odbraniti danasnjeg sebe od jucerasnjeg sebe.

Name

Patrioti !?

26.08.2019 07:08

Jedva čekamo da Mile ispuni svoja obećanja pa da onda patrioti iz SNSD stanu rame uz rame s njim u prvim redovima da životima brane odluke velikog vođe. Bojim se da takve bajke više ne emituju na režimskim medijima.

ODGOVORITE
Name

Za

26.08.2019 12:14

Ovdje nije u pitanju održavanje riječi, jer ista nema nikakav smisao. Riječ se odnosi na potpisana dokumenta, kojim su prenešene nadležnosti sa RS na BiH, što se ne može tek-tako povući, a poslije dosta godina. Prema tome, proći će i ovo obećanje kao i mnoga druga, sa izrečenim riječima, ništa više, bez ikakve težine.

Name

Bob Rock

26.08.2019 08:06

Cemu panika kakav god bude ishod Mate (srbin) Djakovic ce da ispegla u Teleringu.

ODGOVORITE
Name

Repl Sale

26.08.2019 08:14

Negusi državu SDA nego dodik i Covic. Jeli dodik poslao zahtjev za članstvo u NATO 2009 godine. Dodik svoju državu izdaje za ljubav Hrvatske i poseže za nacionalnim interesom. A u Hrvatskoj svaki dan napad na nemoćan narod. Problemi u Bosni će nestati onda kada se ljudi poput Vucica Vulina Kolinde dacica i Plenkovićevim i ostali hrvatski ministri. Svoju državu treba voliti i ponositi se njome a i ustroj u državi treba postovati.

ODGOVORITE
Name

Ponositi

26.08.2019 09:08

ili ne ponositi se!!treba zakon za sve jednak i pravna drzava vladavina prava !!!!politicari. su urusili sistem sa svojim partijasima i u srbiji i u hrvatskoj i u BiHa !ali oni su iznad zakona !!!strasnooo!zlo vece i od rata !!narod su utjerivali u rovove davpucaju jedni na druge dok su oni pljackali fabrike banke itd a sad narod u torove i torovodje odlicno to rade dok oni saradjuju i te kako za svoj licni interes!!!narod rastjjeran dezorjentisan siromasan opljackan nema moci da se bori protiv njih nego bjezi na sve strane a oni caruju u novonastalim svojim carstvima sa javnim i tajnim racunima od rusije do kipra !cirkus balkanski traje kao u rimskom carstvu!

Name

Re

26.08.2019 10:05

Objesi ti svoju BiH "državu" mačku o rep. To nije moja država.

Name

@Re

26.08.2019 10:42

ima njih sličnih tebi u svim država svijeta, u Srbiji ih ima na desetine hiljada a vjerovatno i na stotine hiljada ali to za Srbiju kao državu ne znači ništa. Hoću reći da nisi nikakav izuzetak niti nešto posebno. Bosna i Hercegovina je moja država i nema te sile da će mi nametnuti da se ja nje odreknem, zašto bi to radio, koja je svrha odricanja od djedovine, ne pada mi na pamet.

Name

BOBA

26.08.2019 09:35

PRINCIPI KOD NJIH NISU POTPISANI TEK TAKO.PRINCIP KOD PRINCIPIJELNIH OSOBA JE SLIČNO ZAKONU KOJI SE TUMAČI KAKO KOME PADNE NA PAMET I TO IZMEĐU REDOVA.SVE ĆE PROĆI I TUMAČIĆE SE ONIMA KOJI DOBRO MLATE GLAVOM. OSTALI ĆE PROMATRATI.SVE JE OVO UPAKOVANO ZA OVO STANOVNIŠTVO KOJE VOLI OVAJ NAČIN VLADANJA.I TO ONOG POVUCI POTEGNI I IŠČUPA REPU.SVE JE POMPEZNO,ENERGIČNO SA JEDNE STRANE SA DRUGE TIHO ,LEŽERNO.TO SU SCENARIJI KOJI SE GRADE GODINAMA.

ODGOVORITE
Name

Prolaznik

26.08.2019 20:18

Obećanje ludom radovanje!

ODGOVORITE
Name

Miromo

26.08.2019 20:42

Ajde vi ste svi primitivci nakon toliko Dodikovi laži prevara i pljački vi narode ga podržavate e onda ste kao On i njegova elita e neka vas pljačka vara i krade kakvi ste samo papci Ministar Mektič iznosi činjenice i ne laže narod sutra bi ga ja stavio za prijesjednika RS a onu bagru u zatvor i sve one ko misli i radi kao on protiv naroda. Čoraviste pored svi očiju i slijepog podržavanja rušitelji Srpske e pa vidit če se ko je u pravu

ODGOVORITE
Name

Miromo

26.08.2019 20:50

Jasno ko dan moj Ministre on bi nas prodao i Amerima samo da mu 7kinu zabrane i da ga ne proganjaju za oteto ovako pokušaje da nas proda Rusima jer je tamo smjestio i sina Igora sa parama našim i čeka kad Čaleta okrene po zlu da se ispariRadio sam u Rusiji i znam šta je zaraditi koru hljeba gore je nama nego Šiptarima u bivšoj Jugi

ODGOVORITE
Name

Mekticu

26.08.2019 21:51

Ovaj narod je glup a i nije glup kako se uzme Dodik je skrenuo daleko sa puta to je jasno ali zasto si ti za nato ili ne hajde stisni m.da pa reci prije nego sto dodik potpise! Samo cekate sta ce uraditi pa onda kritike na takav nacin nikad necete pobjediti jer ste svi vece kukavice od ove bijedne vlasti!

ODGOVORITE
Name

U

26.08.2019 21:58

Vecini slucajeva se slazem sa RE protiv vlasti sam koja je narod dovela na prosjacki stap zbog licnih interesa ali sam ogorcen na opoziciju koja samo kritikuje ali nesmije prije neke odluke vlasti da irazi svoj stav. Ogorcen sam! A to samo znaci kad dodju na vlast sjasi kurta da uzjase murta!

ODGOVORITE