U susret školi: Besplatan tehnički pregled autobusa

Sa ciljem povećanja bezbednosti đaka u saobraćaju u Republici Srpskoj će od ponedeljka, 19. avgusta, do subote, 31. avgusta, biti sprovedena besplatna kontrola tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske.

Republika Srpska 16.08.2019 | 08:14
U susret školi: Besplatan tehnički pregled autobusa
U akciji besplatne kontrole tehničke ispravnosti autobusa učestvovaće 58 stanica za tehnički pregled koje su registrovane za tehnički pregled autobusa.

- Ovom akcijom, čiji je cilj povećanje bezbednosti đaka u saobraćaju i koja se tradicionalno sprovodi pred početak školske godine, svi subjekti koji učestvuju u sistemu bezbednosti saobraćaja pružaju mogućnost prevoznicima da pripreme svoje autobuse, izvrše tehnički pregled i uoče eventualne nedostatke, kako bi ih na vreme mogli otkloniti i vršiti bezbedan javni prevoz, navodi se u saopštenju.

Troškove vanrednog tehničkog pregleda autobusa snose stanice za tehnički pregled, odnosno on je besplatan za prevoznike.

Spisak stanica tehničkog pregleda koje učestvuju u akciji dostupan je na internet stranici Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske u sekciji "Akcija 2019".

Uz resorno ministarstvo, akciju sprovode i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Privredna komora Srpske, Asocijacija stanica za tehnički pregled vozila, Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Auto-moto savez Srpske.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

U redu

16.08.2019 08:22

I sta se dogadja kad se ustanovi da vozilo nije proslo besplatni tehnicki pregled?

ODGOVORITE
Name

Skeptik

16.08.2019 08:49

Vlasnicima autobusa nije problem cijena tehničkog pregleda već cijena otklanjanja kvara otkrivenog na tim tehničkim pregledima.

ODGOVORITE
Name

E..

16.08.2019 08:54

Ja reko.. Besplatan prevoz za đake! Ali malo sutra.

ODGOVORITE
Name

Rosulje

16.08.2019 13:23

Ima se za besplatne tehničke preglede (čitaj: Ministarstvo plaća stanicama tehničkog pregleda), a nema se za besplatne udžbenike.

ODGOVORITE