Ugljen monoksid uzrok trovanja na brodu

Na pres konferenciji je potvrđeno da su djeca i dalje životno ugrožena, te da je uzrok trovanja na brodu na Hvaru, vjerovatno, ugljen monoksid.

Region 14.08.2019 | 16:45
Ugljen monoksid uzrok trovanja na brodu
"Djevojčica i dječak su i dalje životno ugroženi, i dalje su na respiratoru, intenzivno liječenje se nastavlja. Prema pristiglim nalazima povišen je nivo karboksihemoglobina što može biti posljedica udisanja ugljen monoksida", rekla je dr Polić. Nešto kasnije, na pitanje novinara o visini karboksihemoglobina rekla je kako te vrijednosti nisu "životno opasne".

"Kad je neko životno ugrožen, onda znači da je ishod neizvjestan", dodala je na pitanje novinara koliko je stanje opasno.

"Troje bolesnika, majka djece koja je imala najteži kliničku sliku, njeno stanje danas je bolje, no to je daleko od dobrog. Ovo drugo dvoje, od kojih je jedan i liječnik, ujedno i gradonačelnik tog gradića odakle potiču,  bolje su, oni su bili u dnevnoj bolnici, ali će sutra doći da ponove nalaze", rekla je Polić.

Na pres konferenciju došao je Milan Kujundžić te doktori Ante Srzić, infektolog, Krešimir Dolić, Branka Polić, načelnik dječje intenzivne klinike.

(NN/index.hr)

Komentari / 0

Ostavite komentar