Slučaj Krunić: Tužilaštvo traži dopunu obdukcije

U okviru istrage ubistva vlasnika agencije “Sektor sekjuriti” Slaviše Krunića iz Banjaluke i njegovog pratioca Žarka Pavlovića iz Pala, Republičko tužilaštvo je naredilo dopunu obdukcionog nalaza ubijenog napadača Željka Kovačevića kako bi se utvrdilo sa koje daljine je on usmrćen i kojim oružjem, saznaje “Glas Srpske”.

Republika Srpska 08.08.2019 | 09:51
Slučaj Krunić: Tužilaštvo traži dopunu obdukcije
Prema našim saznanjima, to će biti urađeno najverovatnije na osnovu medicinskih nalaza. Izvor “Glasa Srpske” je pojasnio da će u narednom periodu biti urađeno i vještačenje pušaka koje su koristili napadači, ali i pištolja “glok” koji je, koristio neko iz obezbjeđenja ubijenog Krunića.

“Cilj toga je da se utvrdi da li je Kovačević ubijen hicem iz puške ili pištolja i kako je stradao”, kazao je naš izvor.

Ovaj izvor je dodao da tužilaštvo namjerava da u ovom slučaju sasluša još neke svjedoke, kao i da naredi da se uradi DNK analiza bioloških tragova prikupljenih tokom istrage.

Upravo zbog ovih istražnih radnji Tužilaštvo je juče uputilo prijedlog da bivšem radniku “Sektor sekjuriti” osumnjičenom Rodoljubu Gajiću bude produžen pritvor. Njega tužilaštvo tereti da je ubijenom napadaču Željku Kovačeviću odavao informacije o kretanju i navikama svog gazde.

Krunić i njegov pratilac Pavlović ubijeni su u sačekuši 22. aprila uveče u blizini imanja banjalučkog biznismena u Glamočanima kod Laktaša. Napadači su čekali skriveni u žbunju pored puta, a kada je naišla “tojota” u kojoj su bili Krunić, Pavlović i vozač Goran Ilić osuli su rafalnu paljbu iz automatskih pušaka. Tom prilikom u razmjeni vatre usmrćen je osuđivani kriminalac Željko Kovačević. Zbog ovog zločina, osim Gajića iza rešetaka se nalaze Emilio Baldo (55) i Benedi Đukanović (42) koga terete da je zajedno sa Kovačevićem počinio zločin. Baldi se na teret stavlja da je bio osmatrač i dojavljivač tokom izvršenja zločina odnosno da je napadačima dojavio kada je Krunić krenuo prema sačekuši.

Gajić je bio Krunićev čovjek od povjerenja, a prema nepotvrđenim informacijama, navodno ga je izdao jer je Kovačeviću dugovao novac. Istragom je utvrđeno da je on imao ulogu “tipera” i da je odavao detalje o Krunićevom obezbjeđenju, za koje je znalo samo nekoliko ljudi. On je to tokom ispitivanja u tužilaštvu na neki način priznao, ali je istakao da ne poznaje Đukanovića i Baldu i da sa njima nikada nije bio u kontaktu. Tužilaštvo kako saznajemo još nije ispitalo da li on zaista njih ne poznaje ili njegove tvrdnje nisu tačne. Ubijeni Krunić bio je vlasnik kompanija “Sektor sekjuriti”, “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS” koje imaju oko 1.800 zaposlenih.

Republičko tužilaštvo predložilo je da se bivšem radniku “Sektor sekjuriti” Rodoljubu Gajiću, bude produžen pritvor za još tri mjeseca. To je zatraženo zbog bojazni da bi na slobodi mogao da utiče na svjedoke i dokaze i težine djela, ali i bojazni od remećenja reda i mira. Prijedlog je upućen Okružnom sudu u Banjaluci koji će ga zajedno sa izjašnjenjem odbrane uputiti Vrhovnom sudu RS da donese odluku. Gajićev branilac Marinko Brkić protivio se produženju pritvora.

(Glas Srpske)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Dzoo

08.08.2019 08:11

Alo jestel vi normalni ubistvo se desilo saranili mrtve a niste utvrdili iz kojeg je oruzja ubijen smrtnik. E ovo nije normalno

ODGOVORITE
Name

Laki

08.08.2019 09:30

A šta si ti očekivao, pa ovde ništa nije normalno. To su trebali prvo utvrditi u roku dva sata. Au kakva bruka ili ponovno prikrivanje

Name

ZA DZO

08.08.2019 10:30

TI NISI NORMALAN AKO IMAS I TRUNKE POVJERENJA U OVE INSTITUCIJE. UBISTVO I SVA DESAVANJA OKO ,,DAVIDA,, JE PITANJE SVIH PITANJA U OVOM LEGLU KRIMINALA.

Name

Igipop

08.08.2019 17:04

Ako je ovo istina, katastrofa

Name

Re

08.08.2019 17:22

To nisu institucije, to su seljacke budale...

Name

Ekspert

08.08.2019 08:17

Cuj, sada utvrdjuju ove stvari, pa to je valjda davno uradjeno, izgleda da sledi PRAVDA ZA SLAVISU

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

08.08.2019 09:57

Ako je ovakav propust napravit onda ti nazovi stručnjaci nemogu čuvati nacrtanu kokoš ili još bolje gdje su kupili diplome i za koliko para.

Name

CSI

08.08.2019 12:15

Pa mi smo to učili na prvom času forenzike.....

ODGOVORITE
Name

B. Babić

08.08.2019 12:37

Kako sam shvatio ovdje se ne radi o dopuni obdukcije, nego dopuni vještačenja, obducenta i balističara, a što se često radi kod ovakvih slučajeva. Dopuna obdukcije ne bi imala smisla jer je tijelo pokojnika već u fazi truljenja.

ODGOVORITE
Name

Ratko.

08.08.2019 12:45

Koja sramota za ovu nenarodnu,nesrpsku,sektasko -snsd policiju...Tacno je istina da znaju samo kaznjavati obican narod i da super rade na radarima...hvale se ogromnim brojem kazni jadnog'svijeta u prestupu 10,,,20 km preko ogranicenja,a tatini sinovi bjesne,200 km,ubijaju,pljackaju,droga prsti svuda i nista,ni glasa od zbirova.

ODGOVORITE
Name

Nena

08.08.2019 14:19

Upravu ste,sta se radi u ovoj drzavi,bruka,sramota i grehota

Name

Milan

08.08.2019 15:39

Nije drzava kriva vec mafija koja misli da je drzava oni su republiku srpsku napravili izolovali da mogu raditi sta hoce i kako hoce ali nece dokle oni misle,oni ce mijenjati zakon kako njima odgovara

Name

Rade

08.08.2019 15:37

Sva ubistva su potpis snsd i politike milorada dodika i on zna ko ce i kad ce biti ubijen krunica nije spomenuo zasto ? I treba nam ovako kad smo najgori narod i nacija sami se ubijamo zbog interesa i novca

ODGOVORITE
Name

Ogorcena

09.08.2019 09:26

Pa ljudi dragi tuzioci zasto neispitate ljude u Srbiji koje je gospodin Krunic prozivao i zalio se da mu prijetd pa gledala sam emisije javno imena i prezimena iznosio tapka se umjestu zalosno ode onakav bisnismen borac za pravdu dobar covjek vizionar .

ODGOVORITE