Obavještenje klijentima i korisnicima

- Zaštita i bezbjednost podataka klijenata i korisnika je jedno od glavnih načela misije i vizije Sberbank Banja Luka. Konstantnim i kontinuiranim naporima, bezbjednost i zaštitu podataka klijenata i korisnika podigli smo na nivo strateške funkcije, te shodno tome uočili da se u posljednje vrijeme na nivou regije često pojavljuju lažne poruke, sa ciljem krađe ličnih podataka, koji bi nakon prikupljanja bili zloupotrebljeni. Naime, radi se o različitim formama : elektronska pošta, SMS poruke, objave na društvenim mrežama i slično, saopštila je Sberbanka Banjaluka.

Republika Srpska 07.08.2019 | 15:40
Obavještenje klijentima i korisnicima
''Putem ovih lažnih poruka obećavaju se pogodnosti ili navodne pobjede u nagradnim igrama, a sve sa ciljem da primalac postupi nesmotreno i dostavi svoje lične podatke. Dostavljanjem svojih ličnih podataka klijenti i korisnici se izlažu krađi identiteta i zloupotrebi od strane kriminalnih lica i grupa.  Na osnovu svega iznesenog, koristimo priliku da sve klijente i korisnike obavijestimo da Sberbank Banja Luka od svojih klijenata i korisnika nikada nije i neće tražiti pristupne podatke, podatke o računima, kartičnim podacima, niti bilo kakve lične podatke putem elektronske pošte, telefonom, SMS porukama i sličnim kanalima.

Još jednom podsjećamo klijente i korisnike da ne otkrivaju svoje lične podatke, te da nas u slučaju prijema poruke sumnjivog sadržaja, od pošiljaoca koji se predstavlja kao Sberbank Banja Luka, obavijeste na mejl info@sberbankbl.ba ili na besplatan telefon: 0800 59 999'', navodi se u saopštenju.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar