Košarac pisao Ustav bez Srpske

Mektić tvrdi da Stašu Košarca, kako ga on naziva "`ustavotvorca' ne treba uzimati ozbiljno jer je on 2005. godine pisao Ustav Republike BiH u kome nije bilo RS kao entiteta i svašta još nešto što znači da je ovo obično demagoško lupetanje".  

Republika Srpska 03.08.2019 | 17:35
Košarac pisao Ustav bez Srpske
"Šarovićeve izjave su tragikomične jer on nema mandat da bilo kome bilo šta nudi ili daje. Takav mandat nije dobio od srpskog naroda na proteklim opštim izborima", naglasio je Košarac u izjavi za Srnu.
 
"Ovog 'ustavotvorca' ne treba uzimati ozbiljno jer je on 2005. godine pisao Ustav Republike BiH u kome nije bilo RS kao entiteta i svašta još nešto što znači da je ovo obično demagoško lupetanje", napisao je Dragan Mektić na svom Twitteru komentarišiću današnje izjave Košarca.

Podsjetimo, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Staša Košarac ocijenio je "paradoksalnom i tragikomičnom" izjavu predsjednika SDS-a Mirka Šarovića u kojoj izražava spremnost da ključne pozicije u institucijama Bosne i Hercegovine ponudi Demokratskom narodnom savezu i Socijalističkoj partiji.

"Šarovićeve izjave su tragikomične jer on nema mandat da bilo kome bilo šta nudi ili daje. Takav mandat nije dobio od srpskog naroda na proteklim opštim izborima", naglasio je Košarac u izjavi za Srnu.

On je podsjetio da, prema Ustavu i važećim zakonima, izabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik ima mandat da donosi odluke o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara, pogotovo u situaciji kad je riječ o kadru iz reda srpskog naroda.

"Šarović može biti u situaciji da nekom nešto nudi samo ako za to dobije saglasnost druga dva člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića i Željka Komšića, koji treba da preglasaju srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Ako je to Šarovićeva namjera i ako na taj način SDS želi da ostane na vlasti u zajedničkim institucijama, onda neka tako i uradi", poručio je Košarac.

(SB)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

MARKO

03.08.2019 16:21

BRAVO DRAGANE, sve je to ISTINA ali koga to briga,dobiju malo para i prodaše sve a toliki ljudi dali živote za RS! Gadi mi se taj Klošarac!

ODGOVORITE
Name

Direkt

03.08.2019 19:03

A sad glumi patriotu.

ODGOVORITE
Name

РЕАЛНО

03.08.2019 22:04

Мектићу,ВИ сте институција за Кошарца,несрећу.Само наставите своју борбу аргументима,ријечима и свако добро.Народ отвара очи.

ODGOVORITE
Name

!!!

04.08.2019 09:34

Na mjestu na kom je trenutno Kosarac, u jednom ili 2 mandata je bio Prnjavorcanin Drago Kalabic poznat po bombasticnim izjavama. Na svu srecu Bog je dao Kalabicu snage i razuma pa se iz tog zla maknuo. Da li ce i Stasa da dozivi bozije providjenje i usmjerenje na prvi put, ostaje da se vidi.

Name

re

04.08.2019 15:05

Hoće li se Mektić maći???

Name

Direkt

04.08.2019 21:38

Ako Sarovic sastavi novi saziv Savjeta ministara, Mektica za starog novog ministra bezbjednosti! On i Sarovic spadaju u red politicara koji su nesto konkretno radili.

Name

Meketalo

04.08.2019 10:33

Ovaj opet počeo uveseljavati narodne mase.

ODGOVORITE
Name

Če

04.08.2019 16:23

Lijepa ti je glava Dragane!