Vlada Japana pomaže Loparama

Javno komunalno prezeće „Čistoća" iz Lopara dobilo je opremu vrijednu 92. 336 KM od Vlade Japana posredstvom Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Republika Srpska 01.08.2019 | 15:22
Vlada Japana pomaže Loparama
Na osnovu sporazuma Savjeta Ministara BiH i Vlade Japana, oprema je dodijeljena „Čistoći" iz Lopara, rekao je načelnik ove majevičke opštine Rado Savić.

On se zahvalio  ministru  u Savjetu ministara BiH Mirku Šaroviću preko koga je opština Lopare uspjela da aplicira za dodjelu ove opreme kod Vlade Japana.



„Imamo odličnu saradnju sa Savjetom ministara BiH preko koga smo realizovali brojne projekte, a danas smo preuzeli ovu vrijednu opremu na zadovoljstvo svih građana", rekao je Savić novinarima.

Savić je naveo da će ova oprema omogućiti efikasniji rad komunalnog preduzeća u Loparama i uštediti ljudske i materijalne resurse jer se radi o savremenoj opremi.



Direktor preduzeća "Čistoća" Željko Đokić rekao je da je oprema visokog kvaliteta i da će u velikoj mjeri olaškati obavljanje osnovnih djelatnosti i unaprijediti pružanje komunalnih usluga građanima. 

Prema njegovim riječima, preduzeće je dobilo detektor curenja u vodovima pod pritiskom, rezač asfalta i betona sa duplim nožem, pumpe za netretiranu vodu, pumpe za čistu vodu, pneumatski čekić za profesionalnu upotrebu, lokator za metalne cijevi i perač visokog pritiska.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

SVAKA ČAST

01.08.2019 14:10

SVAKA ČAST VLADI JAPANA I GOSPODINU SAROVIĆ.

ODGOVORITE
Name

re

01.08.2019 23:12

Vrijednost polovne opreme ne iznosi toliko, a zauzvrat lopre daju Japanu da odleža svoj nuklearni otpad po Majevici, setimo se kada su to radili krajem 80ih, istovremeno lopare se oabvezuju da Japanu daju pod koncesije obradivo zemljište, i kada prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Eu stupi na snagu odredba ovog sporazma prema kojem će stranci moći kupovati zemlju, Japaci že po loparskoj opštinu kupovati obradive površine a naši poljoprivrednici neće imati gde da se bave poljoprivedom.

ODGOVORITE
Name

Ma

02.08.2019 05:09

Jesi to ti blizak vladi Japan pa sve znaš? Glup si prijatelju moj od tolike japanske tehnologije nasli, otpad da odlazi u Loparama!!

Name

ре ма

02.08.2019 08:52

Бесплатног сира има само у мишоловци. јапан је капитализам разиро, 140 милиона Јапанаца живи на три острва површине 300000 километара квадратним са вулканским планинама, сједе једни другима на глави, немају ресурсе, немају животни простор, па би да се населе у Бих гдје народ изумире, јер га власт систематски уништава рушењем привреде и прогоном становништва, власт планира насељавате Јапанце у срце Европе.

Name

Lopare

02.08.2019 09:30

Šta USAID ima da traži u loparskoj opštini? To je isto kao sa ovim Japancima, svi nam zdušno pomažu da budemo što više uništeni, okupirani i porobljeni, da nikada ne možemo stati na svoje noge i imati svoju privedu, da nam otmu i resurse i sela loparske opština koja se prazne.

ODGOVORITE